15.12.23

Aστερίσκοι Δένδια...


Μπορεί η Αθήνα να βάζει θετικό πρόσημο στα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα και την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα... μας, όμως ο υπουργός Άμυνας στέλνει το δικό του ευγενικό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό και τη στενή του ομάδα.

Ο Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια, ζητά να μη υπάρξει εφησυχασμός και επισημαίνει τρία βασικά σημεία για την πραγματική αλλαγή σελίδας.

«Θετική η επίσκεψη Ερντογάν, όμως, δεν εφησυχάζουμε» είπε και πρόσθεσε: «Όλοι πιστεύουμε ότι η πραγματική αλλαγή σελίδας οφείλει να έχει δομικές λύσεις στο απαράδεκτο casus belli, το ανύπαρκτο τουρκολιβυκό μνημόνιο, τη νέο-οθωμανική θεωρία της “Γαλάζιας Πατρίδας”» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη», απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα όσα ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να παραμένει άλυτο.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η εθνική πολιτική δεν θα πρέπει να προσλαμβάνεται μόνο ως τουρκοκεντρική, για να προσθέσει πως «πρέπει να εκπέμπει μήνυμα προστασίας της κυριαρχίας και αυτό δεν συνιστά ευχέρεια ή επιλογή, είναι συνταγματική υποχρέωση όλων μας»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: