10.12.23

Ποινική δίωξη σε βάρος του 18χρονου για την επίθεση στον αστυνομικό...


Βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος του καθ' ομολογίαν δράστη.
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο 18χρονος που... ομολόγησε πως ήταν ο δράστης του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, κατά τα επεισόδια της Πέμπτης στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.


Βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος του 18χονου δράστη. Ειδικότερα από την Εισαγγελία Πειραιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

Απόπειρα ανθρωποκτονίας
Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
Βιαιοπραγία από κοινού
Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες
Ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες που ήταν παρόντες στο γήπεδο την ώρα του αγώνα βόλεϊ. 

Μετά την ομολογία του 18χρονου, διαρροές απ' την Αστυνομία ανέφεραν πως ο νεαρός κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι πριν απ' την επίθεση είχαν βγει έξω απ' το γήπεδο καθ' υπόδειξη των επικεφαλής των χούλιγκαν και πως τους έδωσαν διάφορα αντικείμενα για να πετάξουν προς τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και ότι του έδειξαν πώς να ενεργοποιήσει τη φωτοβολίδα. Επίσης, φέρεται να είπε πως όταν ενεργοποίησε τη φωτοβολίδα, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά τον αστυνομικό να γονατίζει. Στη συνέχεια –όπως κατέθεσε– ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλους χούλιγκαν.

Τα στοιχεία και τα ευρήματα

Το Σάββατο έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. ότι κοντά στο γήπεδο βρέθηκαν υπολείμματα από τη ναυτική φωτοβολίδα με την οποία τραυματίστηκε ο αστυνομικός, πάνω στα οποία βρίσκονται αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Για τον λόγο αυτό, οι Αρχές ζήτησαν από τους προσαχθέντες να δώσουν δείγματα DNA, αποτυπώματα και να ελεγχθούν για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους.

Επίσης, αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν φωτοβολίδες, μαχαίρια, μπουκάλια και κουκούλες, μετά τα θλιβερά επεισόδια.

Πλέον, οι αρχές επιχειρούν να εντοπίσουν τους συνεργούς του 18χρονου καθ' ομολογίαν δράστη.

► Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται (στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, σε καταστολή και με μηχανική υποστήριξη) ο 31χρονος αστυνομικός που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Υπενθυμίζεται ότι έχει χάσει πολύ αίμα, το τραύμα του στο πόδι είναι βαθύ και μεγάλο, και υπάρχει αγωνία για την πιθανότητα μόλυνσης, η οποία μπορεί να διαφοροποιήσει τελείως την κατάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: