24.11.23

Σοβαρά ερωτήματα για την επόμενη μέρα...


Στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την ένατη στο ελληνικό κοινοβούλιο, προχωρούν οι βουλευτές, που ανεξαρτητοποιήθηκαν χθες από τον ...ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μαζί με ακόμα 48 στελέχη της ομάδας των «6+6» εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη και στην Κουμουνδούρου, η οποία απάντησε εκτιμώντας ότι η διαφωνία δεν είχε «πολιτικό επίδικο».

Αυτό επανέλαβε σήμερα το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Ρήγας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, τονίζοντας ότι ο νέος πρόεδρος λοιδορήθηκε από την πρώτη μέρα. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εδώ» είπε προσθέτοντας ότι το κόμμα προχωρά, «με τα λάθη και τις παραλείψεις αλλά και μια μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία». «Θέλω να δω τη διαφορετικό θα πουν στην φορολογία, στην ανάπτυξη» είπε.

Η διάσπαση του κόμματος εγείρει σοβαρά ερωτήματα, όπως αν οι διαφωνούντες θα καλύψουν ουσιαστικό πολιτικό κενό στην κοινωνία και αν θα παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που έχει μείνει μένει με 36 βουλευτές και σε περίπτωση νέων αποχωρήσεων κινδυνεύει να βρεθεί τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, καθώς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αριθμεί 32. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον βουλευτή στην Α' Αθήνας και σε πέντε ακόμα περιφέρειες.

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις ανάμεσα στους έντεκα συνολικά αποχωρήσαντες από την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου και την «Ομπρέλα» για την οριστικοποίηση του σχήματος και τους ρόλους στη Βουλή.

Ο πρώην βουλευτής, Φερχάτ Οζγκιούρ, που ήδη άνοιξε την πόρτα της εξόδου, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ την άποψη ότι και άλλοι βουλευτές «θα εισχωρήσουν στο νέο σχήμα στο κοινοβούλιο. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία εντός των συναδέλφων λόγω του ότι αυτή τη στιγμή μέσα στο κοινοβουλίου υπάρχει μεγάλο κενό από την αριστερά μέχρι το κέντρο».

«Δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης, φταίμε και εμείς και τα ηγετικά στελέχη. Έπρεπε να έχουμε δικλίδες ασφαλείας ως κόμμα και δεν εννοώ την εκλογή του κ. Κασσελάκη, δεν την αμφισβητώ» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησες άφησε προ ολίγου στην ίδια εκπομπή και ο πρώην βουλευτής, Γιώργος Βαρεμένος σημειώνοντας ότι «υπάρχει ένα κενό στον χώρο της αντιπολίτευσης γενικότερα και αυτό το κενό δεν μπορεί να μείνει έτσι. Κάποια στιγμή θα καλυφθεί. Για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση πρέπει να υπάρξει πειστική εναλλακτική»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: