29.11.23

Θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά...


Ατυχές γεγονός χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ακύρωση της συνάντησης με τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ... προσθέτοντας όμως στον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το πρωί της Τετάρτης στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την απρέπεια του Βρετανού ομολόγου του ότι «αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το γεγονός αυτό «είχε και μια θετική πλευρά γιατί πήρε μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μονο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλλάδας για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε για το θέμα αυτό ότι «αυτό που βρίσκω σημαντικό γιατί ο Παρθενώνας είναι για τον πλανήτη σημαντικός, η επανένωση των Γλυπτών που είναι αίτημα της χώρας έχει βρει - και αυτό το βρίσκω σημαντικό - κατανόηση από την διεθνή κοινή γνώμη και τη Βρετανική. Είναι θέματα που δεν λίθνητα αυτόματα, θέλοιυν τον χρόνο και σε αυτο το πνεύμα περιμένουμε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα».

Φορολογικό νομοσχέδιο, αλλαγές στον ποινικό κώδικα, μάχη με την ακρίβεια

Ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης «απολύτως συνεπής με το προεκλογικό μας πρόγραμμα και τη δέσμευση για μεγάλες αλλαγές».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθερων επαγγελματιών για το οποίο είπε ότι «περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις και έχει ενσωματώσει παρατηρίσει της διαβούλευσης. Αν κάποιος φορολογούμενος θεωρεί ότι αδικείται από το τεκμήριο έχει τη δυνατότητα να ζητήσει φορολογικό έλεγχο για τα τελευταία 5 χρόνια, είναι μια σημαντική επιλογή για τους φορολογούμενους».

«Δίνω μεγάλη σημασία στην έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης και τα όποα πρόσθετα εσοδα θα κατευθύνονται σε κοινωνικές δαπάνες πρωτίστως στην υγεία και μετά στην παιδεία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην «σημαντική παρέμβαση για την απονομή της δικαιοσύνης» με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα «με σκοπό αφενός να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα της ατιμωρησίας που de facto έχει ριζώσει σε ορισμένες περιπτώσεις και στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, τέλος, ότι «η μάχη για την αντιμετώπιση της εισαγόμενης ακρίβείας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση καθώς έχουμε φτάσει τους 1000 κωδικούς στην προσπάθεια μείωσης τιμών» διαμηνύοντας ότι «οι έλεγχοι για την αισχοκέρδεια θα συνεχιστούν με εντατιικούς ρυθμούς και σε όλη την εορταστική περίοδο».

«H δίκαιη φορολόγηση είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα σε μια κοινωνία. Η πάταξη της φοροδιαφυγής σε αυτό αποβλέπει. Πρέπει όλοι να επιβαρύνονται ανάλογα και να αποβλέπουμε στη δίκαιη μεταχείριση των φορολογουμένων και ελπίζω ότι εκεί κινούνται οι ρυθμίσεις τις οποίες αναφέρατε» σχολίασε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας την την ανάγκη να μη σηκώνουν πάντα οι ίδιοι το βάρος.

Ως προς τα θέματα δικαιοσύνης η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι ένα κράτος Δικαίου και το κράτος Δικαίου έχει ως προϋπόθεση την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης» ενώ όπως είπε οι όποιες ρυθμίσεις αποβλέπουν στη βελτίωση αυτής της λειτουργίας πρέπει να γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία αλλά οπωσδήποτε να τις στηρίζουν και οι συλλειτουργοί στη Δικαιοσύνη. «Ο,τιδήποτε αποβλέπει στην ορθή απονομή, στην έγκαιρη και αποτελεσματική απονομή Δικαιοσύνης, όπως τη θέλει και η ΕΣΔΑ, νομίζω ότι είναι στην ορθή κατεύθυνση», κατέληξε για το θέμα η κυρία Σακελλαροπούλου...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.