28.11.23

Ο «λονδρέζικος» ανένδοτος του Μητσοτάκη...


...και οι...κατάρες...

Τι ακριβώς έγινε τώρα; Έχουμε κάποιου είδους «εμφύλιο» στην χώρα και έναν εξόριστο πρωθυπουργό στο Λονδίνο; (Νομίζαμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μόνο…πολιτικός εξόριστός στο Παρίσι όπως έχει πει)

Διότι κάπως έτσι το παρουσίασε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην βρετανική πρωτεύουσα και μάλιστα σε συνέδριο της Morgan Stanley. Όπως είπε θα... «προωθήσουμε όλες τις δύσκολες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» στο φορολογικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες «παρά την αντίσταση που μπορεί να αντιμετωπίζουμε»!

Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση θα επιθυμούσε ένα είδος «φορολογικού εμφύλιου» ανάμεσα σε μισθωτούς και επαγγελματίες. Να πείσει δηλαδή πως ο ένας φταίει για τις φορολογικές επιβαρύνσεις του άλλου.

Δυστυχώς για αυτήν όμως τους πάντες ενώνουν οι έμμεσοι φόροι και η ακρίβεια. Όχι μόνον γιατί είναι πάνω από το 65% των φορολογικών εσόδων, αλλά και γιατί συνεχώς αυξάνονται.

Κατάρες

Οι «κατάρες» της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τους αποχωρήσαντες που θα δημιουργήσουν σύντομα κοινοβουλευτική ομάδα …πάνε κι έρχονται.

Από το «θα τους φάει το μαύρο φίδι» και τα «αρνιά έξω από το μαντρί» μέχρι το «θα σφαχτούν σίγουρα μεταξύ τους». Επιστρατεύονται μάλιστα όσα παραδείγματα διασπάσεων υπάρχουν στην νεώτερη πολιτική ιστορία της χώρας.

Δεν λέμε ενδιαφέρουσα είναι η προσπάθεια. Μόνο που φαίνεται να «ξεχνάει» πως και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε κάποια στιγμή να γίνει η «πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς» προέρχεται από …διάσπαση. Κι όχι μία αλλά δύο. Μία του 1968 και μία του 1990!

Αυτά ενώ μάλλον η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει λόγο να αγχώνεται για το που βαδίζει. Γιατί αν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις που είδαμε (και θα δούμε κι άλλες) είναι βέβαιο πώς αποκλίνει παντελώς από τους στόχους του...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: