27.11.23

Το 'να χέρι (κυβέρνηση) νίβει τ' άλλο (επιχειρήσεις) και οι εργαζόμενοι απέξω...



Από τη σύγκλιση των μισθών στην Ελλάδα με αυτούς της Ε.Ε. θα κρίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επιτυχία της κυβέρνησής του στο τέλος της τετραετίας, είπε στο Λονδίνο. 

Και πώς θα το πετύχει αυτό; Όχι με ...συλλογικές διαπραγματεύσεις, όχι με βελτίωση της εργασιακής νομοθεσίας. Αντίθετα, το αφήνει την καλή προαίρεση των εργοδοτών, που θα κάνουν ό,τι πρέπει για να τον βοηθήσουν.

Είπε στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο στο Λονδίνο, που συνδιοργάνωσαν η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών: «Απευθύνομαι στην επιχειρηματική κοινότητα: έχουμε κάνει πολλά για σας όσον αφορά στη μείωση των φόρων, την εισροή ξένων κεφαλαίων, την αύξηση της αξίας των εταιρειών -διευκολύνοντάς σας, παρά το δύσκολο επιτοκιακό περιβάλλον, να αντλήσετε κεφάλαια- τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τον εξορθολογισμό των ρυθμιστικών κανόνων». 


Και συνέχισε: 

«Θέλουμε να φροντίζετε τους εργαζομένους σας, να διασφαλίζετε ότι έχουμε καλούς μισθούς και ότι υπάρχει μισθολογική σύγκλιση που να ευθυγραμμίζεται με τη βελτίωση της παραγωγικότητας που επιτυγχάνουμε».


Πρόσθεσε δε ότι «η αύξηση των πραγματικών μισθών είναι ένας βασικός δείκτης βάσει του οποίου θα κρίνω τον βαθμό επιτυχίας μου στο τέλος της θητείας μας. Επομένως, θα το ξαναπώ, αν έχω να δώσω κάποια συμβουλή είναι να είστε ρεαλιστές, να ακούτε τους πολίτες, να μην τους αντιμετωπίζετε ποτέ με περιφρόνηση απλώς και μόνο επειδή μπορεί να μπουν στον πειρασμό να ακούσουν τη λαϊκιστική ρητορική». 

«Στο τέλος της ημέρας, όμως, αν φέρουμε αποτελέσματα και παραμείνουμε πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θα οικοδομήσουμε την απαραίτητη εμπιστοσύνη που είναι σημαντική προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το λαϊκιστικό κύμα που φαίνεται να κάνει αισθητή την παρουσία του σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε.

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε (αν δεν το ξέρατε ήδη), αλλά συνομιλητές της κυβέρνησης δεν είναι οι πολίτες, είναι οι επιχειρηματίες, που αφού έχουν ωφελήματα από την κυβέρνηση (μείωση φόρων κ.λπ.), συμπεριφερόμενοι «καλά» στους εργαζόμενους, θα τη βοηθήσουν να να ξαναβγεί. 

Οι εργαζόμενοι τι λένε γι' αυτό;

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: