23.11.23

Ένας θάνατος που δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά...


Πέτρος Κατσάκος

«Περνάμε ανάμεσα στα αυτοκίνητα, κάνουμε ελιγμούς, είμαστε βιαστικοί για να παραδώσουμε τις παραγγελίες μας, αλλά, όπως έχετε προσέξει και εσείς, όταν γίνεται μια παραγγελία, η πλατφόρμα δίνει έναν εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης τον... οποίο εμείς πρέπει να τηρήσουμε, αλλιώς θα υπάρχουν παράπονα στην πλατφόρμα και αυτό θα έχει επίπτωση σε εμάς.

Η πλατφόρμα δεν υπολογίζει ήλιο, βροχή, αέρα, η πλατφόρμα υπολογίζει έναν εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης μέσω της απόστασης και της περιοχής. Δεν παίζει ρόλο η βροχή και τα καιρικά φαινόμενα γενικά.

Εχει τύχει να έχω τρεις παραγγελίες που να πρέπει να παραδώσω μέσω της πλατφόρμας σε έναν πάλι εκτιμώμενο χρόνο που έχει δοθεί από την πλατφόρμα. Οι δύο είχαν παραδοθεί στην ώρα τους. Η τρίτη, όπως μπορείτε να φανταστείτε, άργησε ένα πεντάλεπτο, για καφέδες και σοκολάτες. Ως αποτέλεσμα ήταν να μου πετάξουν τη σοκολάτα στο κεφάλι επειδή είχε κρυώσει, λες και έφταιγα εγώ σαν διανομέας.

Τη στιγμή που ο αέρας ξεριζώνει δέντρα που πέφτουν σε δρόμους, σχεδόν βυθίζει αντιτορπιλικά στην παραλία, ξηλώνει σκεπές σε αθλητικούς χώρους που παίζουν μικρά παιδιά όπως στη Θέρμη, την ώρα οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 106 χλμ./ώρα, θεωρείται φυσιολογικό να έχουμε συναδέλφους πάνω στα μηχανάκια να δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα» δήλωσε διανομέας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen με αφορμή τον θάνατο ακόμη ενός συναδέλφου τους που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας τον τραγικό αριθμό αυτών που έχουν σκοτωθεί στην άσφαλτο σε 55 μέσα σε έξι χρόνια. 

Το συνδικάτο των διανομέων με ανακοίνωσή του απαιτεί μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να μην γίνεται καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Μόνο που και αυτός ο θάνατος θα περάσει στα ψιλά και θα ξεχαστεί μέχρι να φτάσει η επόμενη παραγγελία...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: