23.11.23

Αστυνομικές επιδρομές και έρευνες σε περιουσίες «μελών της Χαμάς» στη Γερμανία...



Σειρά επιδρομών και επιχειρήσεων έρευνας πραγματοποίησε η αστυνομία στη Γερμανία σε περιουσίες και κατοικίες προσώπων, που όπως αναφέρει είναι μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ή ακόμη και υποστηρικτές της. Οι επιχειρήσεις έγιναν στο πλαίσιο απαγόρευσης που επιβλήθηκε στις 2 Νοεμβρίου για τη διάλυση της ομάδας Samidoun, η οποία φέρεται ότι ήταν πίσω από εκδήλωση «εορτασμού» της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ...


Οι επιδρομές, που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στο Βερολίνο, αλλά και στα κρατίδια Κάτω Σαξονία, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και Σλέσβιχ-Χολστάιν, είχαν σκοπό να επιβάλουν τις απαγορεύσεις και να ερευνήσουν περαιτέρω τις ομάδες, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Συνολικά ερευνήθηκαν 16 ακίνητα, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετείχαν 500 αστυνομικοί.

Μόνο στο Βερολίνο, περισσότεροι από 300 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε 11 τοποθεσίες προκειμένου να κατασχέσουν στοιχεία, περιουσιακά ή άλλα. Επτά έρευνες αφορούσαν τη Χαμάς και τέσσερις τη Samidoun. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε σπίτια υποστηρικτών και σε εγκαταστάσεις παλαιστινιακής ένωσης, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Σύμφωνα με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, στη Γερμανία διαβιούν περίπου 450 μέλη της Χαμάς, οι δραστηριότητες των οποίων διαφέρουν και περιλαμβάνουν από εκδηλώσεις συμπάθειας και δραστηριότητες προπαγάνδας έως εκστρατείες χρηματοδότησης και συγκέντρωσης κεφαλαίων για την ενίσχυση της οργάνωσης στο εξωτερικό.

Σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις της γερμανικής αστυνομίας, η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φάεζερ, δήλωσε: «Συνεχίζουμε τη συνεπή δράση μας κατά των ριζοσπαστών ισλαμιστών. Με την απαγόρευση της Χαμάς και της Samidoun στη Γερμανία, στείλαμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε καμία εξύμνηση ή υποστήριξη της βάρβαρης τρομοκρατίας της Χαμάς κατά του Ισραήλ».

Μετά την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ κατά της Χαμάς, στις αρχές Οκτωβρίου, η Γερμανία αυξάνει την πίεση προς ομάδες που καταφέρονται κατά του Ισραήλ, κατηγορώντας τες για αντισημιτισμό.

Την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτια 17 ατόμων στο κρατίδιο της Βαυαρίας, στη νότια Γερμανία, με την κατηγορία της διάδοσης αντισημιτικής ρητορικής μίσους και απειλές κατά των Εβραίων στο Διαδίκτυο. Επίσης, στις 16 Νοεμβρίου, η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε 54 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο έρευνας για οργάνωση με έδρα το Αμβούργο, η οποία είναι ύποπτη για προώθηση της ιδεολογίας της ιρανικής ηγεσίας και πιθανώς υποστήριξη δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ στη Γερμανία.

«Παρακολουθούμε στενά την ισλαμιστική σκηνή», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας. «Οι ισλαμιστές και οι αντισημίτες δεν μπορούν και δεν πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς πουθενά εδώ», σημειώνοντας ότι τα μέλη και οι υποστηρικτές της Χαμάς στη Γερμανία «έχουν δεσμευτεί να επηρεάσουν τον πολιτικό και κοινωνικό λόγο στη χώρα».

Η Χαμάς, που έχει ορκιστεί να εξολοθρεύσει το Ισραήλ και φέρεται να είναι υπεύθυνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και άλλες θανατηφόρες επιθέσεις σε πολίτες και Ισραηλινούς στρατιώτες, έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τις ΗΠΑ ήδη από το 1997. Τρομοκρατική οργάνωση τη θεωρούν επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές δυτικές χώρες. Η Γερμανία από την αρχή του πολέμου, έχει λάβει θέσει αναφανδόν υπέρ του Ισραήλ και του δικαιώματός του στην αυτοάμυνα, ενώ χαρακτηρίζει αντισημιτική κάθε φωνή που μιλάει υπέρ των Παλαιστινίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: