24.11.23

Εκ του ασφαλούς...


Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη σε σχέση με τις απόλυτες αντιρρήσεις του στη θεσμοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών ήρθαν να επιβεβαιώσουν πλήρως το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ για τα ρήγματα που έχουν ανοίξει στο εσωτερικό της... κυβέρνησης γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μάλιστα ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι είναι ανένδοτος ως προς τη στάση του απέναντι στο νομοθέτημα που -θεωρείται θέμα χρόνου- θα προωθήσει η κυβέρνηση στη Βουλή, ασχέτως του εάν θα εξαιρεθεί της ρύθμισης διάταξη για το δικαίωμα τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.

Η είδηση διά χειλέων του κ. Βορίδη είναι πως θα παραιτηθεί (από υπουργός;) σε περίπτωση που ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι ο υπουργός Επικρατείας ομιλεί εκ του ασφαλούς, καθώς ήδη έχει γίνει γνωστό ότι το Μαξίμου καθησυχάζει τους ανησυχούντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με διαρροές πως θα τους διευκολύνει επιτρέποντάς τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση. 

Εκ του ασφαλούς κινείται όμως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που θεωρεί δεδομένη την υπερψήφιση του νομοθετήματος για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών τουλάχιστον από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το ΠΑΣΟΚ. Κοινώς, όσες συνειδήσεις κι αν ενεργοποιηθούν, το νομοσχέδιο θα περάσει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται πάντως να αντιμετωπίσει το Μαξίμου σχετίζεται με τις αντιδράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος απέναντι σε μία τέτοια εξέλιξη. Ειδικά αν ισχύουν οι πληροφορίες πως ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να κάνει πίσω και τον Σεπτέμβριο στο επίμαχο θέμα έχοντας λάβει τελεσίγραφο από την Αρχιεπισκοπή με σαφείς προειδοποιήσεις ότι θα τη βρει απέναντί της. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: