27.11.23

Γι' αυτό φύγαμε...


Tην ώρα που συνεχίζεται το «ράλι» αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, οι έντεκα βουλευτές, οι οποίοι ανεξαρτητοποιήθηκαν ...πραγματοποιούν πυρετώδεις διαβουλεύσεις για να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα μέχρι την συζήτηση του προϋπολογισμού του 2024 στη Βουλή.

Επικεφαλής της νέας Κ.Ο. πιθανότητα θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος τόνισε πως αυτή τη στιγμή προέχει να γίνουν σταθερά όλα τα βήματα, ώστε να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες, και να γίνει η κατανομή των ρόλων και να δώσουν «συντεταγμένα τη "μάχη" του προϋπολογισμού», όπου θα πρέπει «να δείξουμε το πρόγραμμά μας και το στίγμα για το πως προχωράμε παρακάτω».

«Όλες τις επόμενες μέρες θα έχουμε συνεχείς συνεδριάσεις για να καταλήξουμε στο σχήμα της νέας Κ.Ο.» είπε σε συνέντευξή του στο Mega. Ερωτηθείς για το εάν θα είναι ο ίδιος στο τιμόνι του νέου κόμματος απάντησε πως «όλοι βουλευτές είναι άξιοι και άξιες» και πως θα τον η θέση, όπως το να δει να δω κάποιον/α άλλον/η σε αυτή τη θέση. 

«Εμείς θέλουμε μια ομάδα που να είναι ομάδα όνομα και πράγμα και συλλογικά να προχωρήσουμε μπροστά. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε πραγματικά το αποτέλεσμα, το οποίο θέλουμε και να εκφράσουμε την αγωνία των Αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που βλέπουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στη Αριστερά και στον προοδευτικό χώρο. Πρέπει να υπάρχει πολιτική έκφραση, με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και μαχητικότητα. Και να υπάρξει μία σοβαρή προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

Σε ό,τι αφορά το όνομα της Κ.Ο. είπε ότι θα πρέπει αυτό να δίνει το πολιτικό πρόσημο, πρόσημο μιας «σύγχρονης Αριστερά». Και έκανε λόγο για μια δύναμη «που προέρχεται από τον χώρο της πληθυντικής Αριστεράς με σύγχρονο λόγο, που θέλει να εκφράσει το σύνολο του προοδευτικού κόσμου της χώρας»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: