18.11.23

Στη Βοστώνη σε κέντρο αποκατάστασης επιζών των Τεμπών...

 

Με ειδική πτήση, μέσω της 110 Πτέρυγας Μάχης Λάρισας και συνοδευόμενος από ομάδα επιστημονικού προσωπικού, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της αμαξοστοιχίας Hellenic Train που συγκρούστηκε στα Τέμπη, ο 21χρονος Γεράσιμος-Ιάσονας ταξιδεύει, σήμερα Σάββατο για τις ΗΠΑ...


Σύμφωνα με το onlarissa και την εφημερίδα «Ελευθερία», ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τις ΗΠΑ βρίσκεται στη Λάρισα από το βράδυ της Παρασκευής και εφόσον η προετοιμασία του φοιτητή εξελιχθεί όπως πρέπει, ο νεαρός φοιτητής θα ταξιδέψει για τη Βοστώνη προκειμένου να νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο κέντρο.

Μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία τον Φεβρουάριο, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. 


Σχεδόν 9 μήνες μετά δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Για μερικές ημέρες είχε μεταφερθεί σε Κέντρο της Γερμανίας, αλλά επέστρεψε ξανά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρισας.

Μετά από 9 μήνες βρέθηκε το «μαύρο κουτί»

Πέρασαν πάνω από 9 μήνες για να εντοπιστεί το καταγραφικό, γνωστό ως «μαύρο κουτί», της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, το καταγραφικό βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: