27.11.23

Τα ταξίδια του Μητσοτάκη στο Λονδίνο...


Η συνέντευξη Σαμαρά ορθώς έγινε αντιληπτή ως κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ερώτημα είναι αν αφορούσε μόνον τον πρωθυπουργό ή και άλλους.

Γιατί υπάρχει και κάποιες φράσεις όπως το ότι «οι γυναίκες δεν είναι τεκνοποιητικές μηχανές» ή το οτι «η μητρότητα δεν είναι… “παροχή υπηρεσίας”! Ούτε “οικονομική συναλλαγή”». Αυτές ίσως πάνε σε …άλλούς αποδέκτες.

Πάντως χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε νέους της Ν.Δ στο Λονδίνο αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στην βρετανική πρωτεύουσα.

Όπως είπε «είχα την ευκαιρία τρεις φορές να βρεθώ εδώ, την πρώτη ήμουν λίγο μεγαλύτερος από τον Αλέξανδρο, 20 χρονών, όταν είχα έρθει στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών από το Harvard για να περάσω ένα εξάμηνο στο London School of Economics.

Η δεύτερη φορά ήταν το 1990, όταν έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, τότε δουλεύοντας στην Chase Manhattan και η τρίτη όταν ξεκίνησα στα σοβαρά την επαγγελματική μου καριέρα, μαζί με την Μαρέβα τότε, νιόπαντροι. Εδώ στο Λονδίνο γεννήθηκε και η πρώτη μας κόρη, η Σοφία».

Συμπλήρωσε στην συνέχεια πως «θυμάμαι πέρυσι, όταν βρέθηκα πάλι εδώ και σας μίλησα, ήμασταν κάποιους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές».

Την μόνη φορά που …δεν θυμήθηκε ήταν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, που πραγματοποιήθηκε σχεδόν τέτοια εποχή πρίν από 5 χρόνια, το 2019. Στο περιθώριο της οποίας συναντήθηκε με τον Ερντογάν. Λίγους μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: