22.11.23

Σκληρή δουλειά, με στόχο τη διακυβέρνηση...


Χαμηλά την μπάλα εξακολουθεί να κρατά ο Νίκος Ανδρουλάκης, πού δεν κρύβει πάντως την ικανοποίησή του από τη δημοσκοπική...καθιέρωση πια του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση. Και αυτό, διότι εκτιμά ότι απαιτείται ακόμα πολλή και σκληρή δουλειά για την κατάκτηση του στρατηγικού στόχου του κόμματός του, που δεν είναι άλλος από τη νίκη επί της ΝΔ.

«Δεν πανηγυρίζουμε με τις δημοσκοπήσεις. Συνεχίζουμε με συνέπεια, χαμηλούς τόνους και σκληρή δουλειά, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει πραγματικός προοδευτικός αντίπαλος απέναντι στη ΝΔ», είπε μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2023, το μεσημέρι. Δεσμεύθηκε δε, για ανανέωση που θα συνεχίσει με ανθρώπους από την Κεντροαριστερά και την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και όχι με ‘αρίστους κάθε χρήσης’, που όπου βρουν καρέκλα, βαφτίζουν αριστεία την πολιτική τους προίκα. «Δεν προσφέρω καρέκλες. Δεν πρόκειται να επαναλάβω ούτε αυτό που έκανε ο κ.Μητσοτάκης, ούτε αυτό που έκανε ο κ.Τσίπρας. Οικοδομώ την ανανέωση της παράταξης από τα σπλάχνα της», είπε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως, είχαν οι απαντήσεις του, αναφορικά με τυχόν συνεργασίες, μια και πρόκειται για τη συζήτηση των ημερών στην Κεντροαριστερά. «Οι συμμαχίες θα γίνουν με όρους πολιτικούς και όχι εξουσίας», είπε, κάνοντας λόγο για ‘πολιτικό κάλεσμα’ και προς την κοινωνία και προς ανθρώπους της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου, της προοδευτικής Αριστεράς και της Ανανεωτικής Αριστεράς, ή της Οικολογίας. «Οικοδομήθηκαν κόμματα και στρατηγικιά σχέδια για την χώρα με οπορτουνιστικούς όρους. Είδαμε τα αποτελέσματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι σίγουρος ότι θα τα δούμε και στη ΝΔ», είπε, κατηγορώντας το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ενώ επαίρεται ότι είναι ένα κόμμα της κεντροδεξιάς και του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού, όλες οι πρακτικές της σε σχέση με τις ανεξάρτητες αρχές, τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια, δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές αξίες και τη φιλελεύθερη λειτουργία και την όποια προίκα της ΝΔ.

Ο κ.Ανδρουλάκης, πάντως, επιτέθηκε και προσωπικά στον πρωθυπουργό, με αφορμή τη δική του επίθεση στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, αλλά και γενικά στην κυβέρνηση με αφορμή τις επιλογές της στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, και την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ακόμα ακόμα και τη στάση της στα ελληνοτουρκικά και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: