23.11.23

Πιο κοντά στην έξοδο η ομάδα των «6+6»...


Στην πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά σταθερά η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των «6+6» δεν θα δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα γίνει στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως αναφέρουν οι... ίδιες πηγές, θα επικοινωνήσουν νωρίτερα με τις αρμόδιες αρχές του κόμματος, προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά. 

Επίσης, η Ομάδα φαίνεται πως μετρά ώρες για την ανακοίνωση της αποχώρησης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, η σχετική ανακοίνωση θα γίνει το πρωί της Πέμπτης και θα υπάρχει συνοδευτικό κείμενο που θα αναφέρει τους λόγους που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πάντως, από την Ομάδα της Αχτσιόλγου δεν υπήρχε καμία σχετική διαρροή. 

Όσον αφορά τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, πηγές από την Ομάδα υποστηρίζουν ότι έχουν βρεθεί οι δέκα βουλευτές που απαιτούνται, στους οποίους περιλαμβάνονται οι επτά βουλευτές από τους «6+6» και οι δύο βουλευτές της «Ομπρέλας». 

Πάντως, τονίζουν πως δεν επιδιώκουν να αλλάξουν την κατάσταση, σχετικά με το ποιο κόμμα θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή (και μετά τη φυγή των Τσακαλώτου και Πέρκα από τον ΣΥΡΙΖΑ), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αριθμεί 45 βουλευτές, ενώ το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής 32...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: