12.10.23

Η Διεθνής Αμνηστία ζητά παγκόσμια απαγόρευση του Predator...



Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Predator Files, της μεγάλης διεθνούς έρευνας των Reporters United και 14 διεθνών ΜΜΕ για το σκάνδαλο Predator - Intellexa - υποκλοπών, η Διεθνής Αμνηστία καλεί σε παγκόσμια απαγόρευσή του παράνομου λογισμικού μέσω του οποίου παρακολουθούνται πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα σε πάρα πολλές χώρες, με κομβικό τον ρόλο της Ελλάδας στην πώλησή του...

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει ότι η εταιρεία Intellexa «δεν έχει κάνει τίποτα για να περιορίσει ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το κατασκοπευτικό λογισμικό και για ποιον σκοπό ποιον σκοπό. Αντιθέτως, γεμίζει τις τσέπες της και αγνοεί τις επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα».


Όπως επισημαίνει, η «Intellexa υπάρχει σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Τσεχία, Κύπρο, Ουγγαρία, Ελβετία, Ισραήλ, Βόρεια Μακεδονία, ΗΑΕ κ.α. Τα κράτη αυτά πρέπει να ανακαλέσουν όλες τις άδειες εμπορίας και εξαγωγής που έχουν εκδοθεί στην Intellexa και να προσδιορίσουν την έκταση της στοχοποίησης».


Στην Ελλάδα τα Predator Files δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: