12.10.23

Τι είπε ότι έδειξε ο Νετανιάχου και τι είδε ο Μπλίνκεν...



Κορυφώνεται ο πόλεμος προπαγάνδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, με αντικείμενο τους αμάχους θύματά του. Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε μέσω Χ (πρώην Twitter) φωτογραφίες, στις οποίες φερόταν ότι βρίσκονται μωρά παιδιά, δολοφονημένα και καμένα από τους άνδρες της Χαμάς. Φωτογραφίες με πολύ σκληρές εικόνες, που όπως έλεγε έδειξε και στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών...

Η efsyn.gr έχει επιλέξει να μη δείξει τις εικόνες αυτές, λόγω της σκληρότητάς τους.

Έγραφε στην ανάρτηση: 


«Ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες που έδειξε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Προειδοποίηση: Αυτές είναι τρομακτικές φωτογραφίες μωρών που δολοφονήθηκαν και κάηκαν από τα τέρατα της Χαμάς.

Η Χαμάς είναι απάνθρωπος.

Η Χαμάς είναι ο ISIS».

Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από τον Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος περιγράφοντας όλα όσα είδε είπε ότι οι εικόνες των θυμάτων της Χαμάς και οι συνοδευτικές ιστορίες του είναι «συντριπτικές» και «πέρα από οτιδήποτε μπορούμε να κατανοήσουμε και να χωνέψουμε».

Και πρόσθεσε: «Είδαμε φωτογραφίες, βίντεο που μοιράστηκε μαζί μας η ισραηλινή κυβέρνηση. Είναι δύσκολο να βρούμε τις σωστές λέξεις. Είναι πέρα από αυτό που θα ήθελε ποτέ να φανταστεί κανείς, πολύ λιγότερο στην πραγματικότητα και θεός φυλάξοι την εμπειρία: ένα βρέφος τρυπημένο από σφαίρες, στρατιώτες αποκεφαλισμένοι, νέοι άνθρωποι καμένοι ζωντανοί στα αυτοκίνητά τους ή στα κρησφύγετά τους».

Και συνέχισε:

«Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά είναι εξευτελιστικό, με τον χειρότερο τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς. Σχεδόν αψηφά κάθε δυνατότητα κατανόησης. Θυμίζει τον ISIS και μερικά από τα πράγματα που είδαμε όταν βρισκόταν σε έξαρση η δράση του, που ευτυχώς σταμάτησε. Αν οι εικόνες αξίζουν χίλιες λέξεις, αυτές οι εικόνες μπορεί να αξίζουν ένα εκατομμύριο».

Να υπενθυμίσουμε ότι καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου και από τις δύο πλευρές υπάρχουν πολλές από το Σάββατο που ξεκίνησε ο πόλεμος, με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Ωστόσο, οι πληροφορίες για αποκεφαλισμένα και απανθρακωμένα βρέφη δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν για την ώρα με ανεξάρτητο τρόπο, ενώ τις έχουν διαψεύσει τόσο πηγές των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων όσο και ο Λευκός Οίκος.

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι από την επαλήθευση βίντεο και συνεντεύξεις επιζώντων αποδεικνύεται ότι η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες έχουν διαπράξει σκληρά και βάναυσα εγκλήματα, όπως μαζικές δολοφονίες, έχουν συλλάβει ομήρους και εκτόξευσαν ρουκέτες στοχεύοντας αδιακρίτως το Ισραήλ.

Προσθέτει δε ότι ότι τα αντίποινα των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα είναι κατακριτέα, σημειώνοντας ότι με δολοφονίες αμάχων και συλλογική τιμωρία δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε ασφάλεια ούτε δικαιοσύνη. 

«Με τα στοιχεία που εξακολουθούν να εμφανίζονται για τη φρίκη που εκτυλίχθηκε στο νότιο Ισραήλ, η Διεθνής Αμνηστία θα συνεχίσει τις έρευνές της προκειμένου να προσδιορίσει το πλήρες φάσμα των εγκλημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», τονίζει και δηλώνει ότι είναι «αλληλέγγυα με όλα τα θύματα αυτών των τελευταίων επιθέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: