11.10.23

Δικαιώματα αναγνωρισμένα κατά συνείδηση;...


Μετά τα ακροδεξιά-ρατσιστικά ξεράσματα του κ. Μπέου κατά του κ. Κασσελάκη, ήρθε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης για να παραδεχτεί επί της ουσίας ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν άνθρωποι που σκέπτονται όπως ο δήμαρχος Βόλου.

Ο κ. Μαρινάκης επαναβεβαίωσε ότι μέσα στην... τετραετία η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Πρόσθεσε, όμως, ότι το νομοσχέδιο αυτό θα ψηφιστεί κατά συνείδηση από τους κυβερνητικούς βουλευτές και υπουργούς. Δηλαδή δε θα υπάρξει κομματική πειθαρχία κι όσοι επιθυμούν μπορούν να καταψηφίσουν.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα ελληνικά πολιτικά χρονικά, όχι βεβαίως για τους βουλευτές, αλλά για τους υπουργούς. Οι κυβερνήσεις εισηγούνται νόμους και τους εισηγούνται ομοφώνως. Διαφορετικά, οι υπουργοί που διαφωνούν παραιτούνται. Αυτό συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Είναι απολύτως σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης αλλάζει τα δεδομένα, κάνοντας το χατίρι στην Ακροδεξιά του κόμματός του, καθώς είναι γνωστό ότι τουλάχιστον οι κ. Βορίδης, Πλεύρης, Γεωργιάδης έχουν ταχθεί κατά της νομιμοποίησης της συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών και της αναγνώρισης όλων των δικαιωμάτων που δίνει ο γάμος στη συμβίωση δύο ανθρώπων.

Οι άνθρωποι αυτοί αντιλαμβάνονται το ζήτημα με όρους κλειδαρότρυπας. Με μια αντίληψη που έχουν ότι το κράτος πρέπει να ρυθμίζει τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων. Αλίμονο αν μπορούσε ή αν θα επιτρέπαμε ως κοινωνία να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν συμβαίνει ούτε στους γάμους ετερόφυλων.

Ο γάμος είναι μια νομική αναγνώριση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων δύο ανθρώπων –του ενός έναντι του άλλου και των δύο έναντι της Πολιτείας–, τα οποία απορρέουν από την κοινή ζωή τους κάτω από την ίδια στέγη. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Η σεξουαλική ζωή των ανθρώπων αφορά τους ίδιους και κανένας νόμος δεν μπορεί ούτε να την ορίσει ούτε να την υπονοήσει.

Αρέσει-δεν αρέσει σε κάποιους υπουργούς της κυβέρνησης, η συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, είναι μια πραγματικότητα. Κι αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αναγνωριστεί πλήρως, να νομιμοποιηθεί πλήρως και να αποδοθούν σε αυτούς τους συνανθρώπους μας όλα τα δικαιώματα που στερούνται σήμερα και τους διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες ελληνικές οικογένειες. Άλλωστε, τα δικαιώματα δεν αναγνωρίζονται κατά συνείδηση. Απλώς αναγνωρίζονται. Τελεία και παύλα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: