21.10.23

Ο «αριστερός» επιχειρηματίας και ο ΣΥΡΙΖΑ...


Ο «αριστερός» επιχειρηματίας και νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ξεσπάθωσε» στον ΣΕΒ. Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1. «Να μη δαιμονοποιείται το κεφάλαιο», που δαιμονοποιείται κακώς το... αγγελικό κεφάλαιο, που το δαιμονοποίησε ο Καρλ Μαρξ, αυτός ο κακός δαίμονας, όταν η «βασιλεία» του στοιχίζει στην ανθρωπότητα μόνο δυστυχία, διαρκείς πολέμους και... καταστροφές, που βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους αλλά και όλων των ειδών ζωής, ενώ παράλληλα σωρεύει αδιανόητο θησαυρισμό σε ελάχιστα παράσιτα.

2. «Η εργασία-συνεργασία», ίσον σκέτη υποκρισία και κοροϊδία στους εργαζόμενους.

3. «Συμμετοχή των εργαζομένων στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης». Δηλαδή και οι εργαζόμενοι συνένοχοι της οικονομίας της αγοράς, των αντιφάσεων και των καταστροφικών για την ανθρωπότητα και εγκληματικών συνεπειών της.

4. «Η Ελλάδα παραγωγός και όχι καταναλωτής». Ε, και λίγο καταναλωτής θα πρέπει να είναι. Να μην καταναλώνουμε τίποτα;

Και, τέλος, τσιμουδιά για την καταργημένη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Αλλά στην κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, όπως και στην κατάργηση και περικοπή των συντάξεων, συνέβαλε το κατά δύναμη και ο ΣΥΡΙΖΑ επί Κατρούγκαλου και μετά, όπως στην κατάργησή τους σε χήρες και στη μεγάλη περικοπή τους σε λογοτέχνες, καλλιτέχνες κ.λπ., με νόμο του Σαμαρά του 2013 και την απαίτηση επιστροφής τεράστιων ποσών ως «αχρεωστήτως καταβληθέντων».

Στις 9.5.2017, 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κι ανάμεσά τους οι τότε συντονιστές Παραγωγής και Ελέγχου του Κυβερνητικού Εργου (ΕΠΕΚΕ) Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (Παιδείας), Μάκης Μπαλαούρας (Οικονομικών), Σωκράτης Βαρδάκης (Εργασίας) και Πάνος Σκουρολιάκος (Πολιτισμού), με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού θέτουν το ζήτημα, αναφερόμενοι και σε σχετικές θετικές γνωματεύσεις του Κατρούγκαλου ως καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου πριν αυτός υπουργοποιηθεί, όπως και σε σχετική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, την 4454/1987, που έκρινε πως «δεν στοιχειοθετεί δόλο του συνταξιούχου το γεγονός ότι αυτός συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξη αυτή, λόγω μη αναστολής της χορήγησης σύνταξης από αμέλεια του Ταμείου».

Τότε άρχισαν να μας κρατούν έναντι των «αχρεωστήτως καταβληθέντων», έτσι που τα περίπου 840 € με τη μείωση των 120 έγιναν 720, τα οποία μας έγραψαν πως θα εξακολουθήσουμε να τα εισπράττουμε, αλλά με αυτά που άρχισαν να μας κρατούν για τα «αχρεωστήτως καταβληθέντα» έμειναν μόνο 616 €.

Η ερώτηση των 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να κατατεθεί στη Βουλή, γιατί στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ «έφυγε». Αλλά μας έμεινε, εκτός των άλλων, και «η προσωπική διαφορά» του. Ομως υπάρχει ακόμα και το πολύ σοβαρό χτύπημα στο εργατικό κίνημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό της αφαίρεσης του δικαιώματος της κήρυξης απεργίας από τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδικάτων και των Επαγγελματικών Σωματείων.

Ο καθένας ό,τι μπορεί κάνει...

Βαγγέλης Σακκάτος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: