13.10.23

«Σπρώχνει» τους διαφωνούντες στη διαγραφή...


Να υιοθετήσει σκληρή γραμμή απέναντι στους διαφωνούντες, εφαρμόζοντας παράλληλα και ένα νέο μοντέλο διοίκησης του κόμματος έχει... πλέον αποφασίσει – οριστικά και αμετάκλητα όπως λένε συνεργάτες του – ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Με άλλα λόγια, η προχθεσινή δήλωση του, με την οποία προειδοποίησε όσους υπονομεύουν την ενότητα ότι θα βρεθούν εκτός ψηφοδελτίων δεν ήταν ένα ξέσπασμα της στιγμής, ούτε μία τακτική εσωκομματική κίνηση στην πολυσύνθετη σκακιέρα της Κουμουνδούρου. Αντιθέτως, ήταν το προανάκρουσμα μίας οριστικής απόφασης που φέρεται να έχει λάβει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδείξει πυγμή απέναντι στους διαφωνούντες και, ουσιαστικά, να γίνει αρχηγός ποντάροντας στο ότι θα τον προκαλέσουν ανοιχτά.

Παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει κρύψει στους συνομιλητές του τον φόβο του ότι μία διάσπαση του ΣυΡιζΑ εδώ και τώρα θα μπορούσε να υπονομεύσει την προοπτική ανάκαμψης, αλλά και το σενάριο για αυξημένα ποσοστά τις ευρωεκλογές, αρκετά στελέχη που ανήκουν στο νέο προεδρικό περιβάλλον φαίνεται ότι τον έπεισαν για το αντίθετο: ότι, δηλαδή, όσο εμφανίζεται στην κοινή γνώμη ως ένας αρχηγός που ανέχεται την εσωστρέφεια, δεν αντιδρά σε όσους του ασκούν κριτική δημόσια και απλώς κλωτσάει το τενεκεδάκι του χρόνου παρακάτω, θα βλάψει το προφίλ του και θα ξεφουσκώσει όλο το κοινωνικό κύμα το οποίο τον κατέστησε νικητή της εσωκομματικής αναμέτρηση στον ΣυΡιζΑ. «Ή εσύ ή οι αμφισβητίες σου», είναι το μήνυμα το οποίο επιχείρησαν να περάσουν στον πρόεδρο του ΣυΡιζΑ οι στενόι του συνεργάτες και όλα δείχνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πειστεί ότι μόνο μέσα από την ενίσχυση του αρχηγικού του προφίλ μπορεί να ποντάρει σε καλύτερες μέρες για τον ΣυΡιζΑ και τον ίδιο.

Πρωτοβουλίες για το χρονοδιάγραμμα

Στο πλαίσιο, λοιπόν αυτό, ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ μιλώντας χθες από την πλατεία Λαού στη Νίκαια πέταξε ξανά το γάντι στους διαφωνούντες λέγοντας ότι δεν θα αφήσει να γίνει το κόμμα «ξινό», ενώ υπενθύμισε ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχαν γραφτεί 500 νέα μέλη στο κόμμα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εντός ολίγων ημερών. Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει να αναβάλει επ’ αόριστον το συνέδριο αλλά και την σύγκληση των οργάνων μη δίνοντας σημασία στις πιέσεις και τις απαιτήσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Είναι κι αυτό μία κίνηση με την οποία ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ αποσκοπεί να δείξει στην Ομπρέλα, τους 53 αλλά και την ομάδα των έξι + 6 και τους υποστηρικτές της Έφης Αχτσιόγλου ότι ακούει μεν όλα τα στελέχη, αλλά το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων το αποφασίζει ο ίδιος και δεν το συναποφασίζει με τους υπόλοιπους. Για το λόγο αυτό, εξάλλου, αποφάσισε να τραβήξει επί μακρόν τη διάρκεια του ταξιδιού τους Ηνωμένες Πολιτείες: ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ αναχωρεί για τις ΗΠΑ την ερχόμενη Κυριακή και θα παραμείνει στην άλλη πλευρά του ατλαντικού το λιγότερο για 10 ημέρες. Το ταξίδι του δεν θα έχει μόνο στοιχεία μετακόμισης – αφού η πλειονότητα των προσωπικών του ειδών και των ρούχων παραμένει στη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι – αλλά θα έχει κλείσει ραντεβού με παράγοντες της ομογένειας και μέλη του Κονγκρέσου. Τα ραντεβού, λοιπόν, κλείστηκαν και γι’ αυτό το λόγο: για να δείξει ο Στέφανος Κασσελάκης στους επικριτές του ότι δεν βιάζεται να γυρίσει, ότι δεν θα συρθεί σε συνεδρίαση οργάνων και ότι ο ίδιος προεδρεύει μόνος του και όχι… συνεταιρικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα μηνύματα λοιπόν αποστέλλονται και θα συνεχίσουν αποστέλλονται. Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης όπως και κάτι άλλο που είναι ακόμη σοβαρότερο: αν αυτή η αντίδραση θα εκφραστεί με τρόπο ενιαίο...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: