11.10.23

Απλά μαθήματα ιστορίας εκλογικών μαχών στη Θεσσαλονίκη...


Μπορεί να επιβεβαιωθήκαμε στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας να… «έπαθε Ταχιάο», δηλαδή, παρά τη στήριξη Μητσοτάκη -ή εξαιτίας της- να έφτασε μετά βίας το ισχνό 27,7%, σήμερα όμως το... σύνθημα πρέπει να ολοκληρωθεί. 

Ο διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου Στέλιος Αγγελούδης πρέπει να δείξει ικανότητα πολιτικών ελιγμών προκειμένου «να μην πάθει… Αράπογλου». Διότι η Θεσσαλονίκη έχει και στις μάχες των δημοτικών εκλογών πλούσια ιστορία. Περισσότερη από όση συνήθως καταναλώνει.

Η Χρύσα Αράπογλου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια σήμερα δήμαρχος Καλαμαριάς -με πολύ μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί, αφού μπήκε στον δεύτερο γύρο-, η ίδια αυτή κ. Αράπογλου πριν από 17 ολόκληρα χρόνια παραλίγο να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης νικώντας τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Για τους ρέκτες των ιστορικών αναμνήσεων, τα ποσοστά με τα οποία η Αράπογλου έχασε από τον Παπαγεωργόπουλο είναι φλύαρα στα συμπεράσματά τους. Η κ. Αράπογλου «προδόθηκε» από τους αστούς του κέντρου της πόλης, εν χορώ η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη που τότε είχε συγκροτηθεί της γύρισε την πλάτη. Και ήταν οι ίδιοι φυσικά αστοί που τέσσερα χρόνια αργότερα ζητούσαν τη στήριξη Αράπογλου για να εκλεγεί -και εξελέγη- ο μπαρμπα-Γιάννης δήμαρχος.

Για τον κ. Αγγελούδη, το «ιστορικό κεφάλαιο Αράπογλου» είναι SOS στις εξετάσεις του δεύτερου γύρου. Η δυσφορία των Θεσσαλονικέων για την ανυπαρξία έργου και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύθηκε ο κ. Ζέρβας καταγράφηκε ευκρινώς στον πρώτο γύρο. Τώρα ο κ. Αγγελούδης πρέπει να βρει τρόπο να εισχωρήσει σε τόπους όπου η άγρα ψήφων έχει άλλες απαιτήσεις. 

Και πρέπει οπωσδήποτε αυτός και οι συνεργάτες του να βρουν απάντηση στις sui generis ενορίες του κέντρου της πόλης και την απάντηση αυτή να τη μάθουν απέξω, παπαγαλία, αλλά και πειστικά μέχρι την κάλπη. Αλλιώς…

Απόστολος Λυκεσάς

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: