11.10.23

Τεράστιες οι καταστροφές στα σπίτια της Γάζας...



 Συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισραήλ...
Πάνω από χίλια σπίτια εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να καταστραφούν ολοσχερώς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άλλες 12 χιλιάδες ακίνητα υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με όσα αναφέρει η τελευταία αναφορά για τον πόλεμο η οποία αποστέλλεται στις υπηρεσίες πληροφοριών σε διάφορες χώρες του κόσμου, μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με... πηγές, οι επιδρομές του Ισραήλ έπληξαν συνολικά 2.250 στόχους που σχετίζονται με τις ένοπλες φατρίες στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης επλήγησαν εν μέρει 7 νοσοκομεία, 48 σχολεία και δέκα εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο αρχηγός του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Μπένι Γκαντζ κατέληξαν σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης στο Ισραήλ, σύμφωνα με πηγή του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου.

Η πηγή αναφέρει ότι συμφωνήθηκε ο Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γκάλαντ και ο Γκαντζ να είναι μέρος του υπουργικού συμβουλίου έκτακτης ανάγκης. Ο Γκάντι Άιζενκοτ, μέλος του κόμματος του Γκαντζ και πρώην αρχηγός του επιτελείου του ισραηλινού στρατού, μαζί με τον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ, θα υπηρετήσουν ως παρατηρητές.

Οι αρχές του τακτικού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, όπως ορίζει ο νόμος, θα παραμείνουν αμετάβλητες. Το κόμμα του Γκαντζ θα έχει πέντε υπουργούς στην κυβέρνηση χωρίς χαρτοφυλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: