10.10.23

Το Ισραήλ βομβάρδισε το πέρασμα της Ράφα...


Ασκελόν: Ρουκέτα χτύπησε ξενοδοχείο.
Επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από Γάζα και Λίβανο...

Το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με επιθέσεις με ρουκέτες τόσο από τη Λωρίδα της Γάζας όσο και από τον Λίβανο.

Σειρήνες ηχούν... στη δυτική Γαλιλαία και στη νότια παράκτια πόλη Ασκελόν, αλλά και σε πόλεις κοντά στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο, όπως Χανίτα, Μετζούμπα, Μπετζέτ, Σλόμι, Λεμάν, αλλά και στη βιομηχανική ζώνη Achziv Miluot.

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.
Από τη σφοδρή επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες στην Ασκελόν φέρεται ότι έχει χτυπηθεί ξενοδοχείο, αλλά και κατοικίες μέσα στην πόλη.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τραυματίες.

Μετά το ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα στο πέρασμα της Ράφα, τη μόνη ενεργή χερσαία διάβαση από τη Γάζα, τα αιγυπτιακά φορτηγά που ήταν καθ' οδόν προς τη Λωρίδα με καύσιμα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω.


Ο βομβαρδισμός, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, έγινε παρά το γεγονός ότι Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος συμβούλευε το πρωί τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας για την Αίγυπτο μέσω του περάσματος της Ράφα. Σύμφωνα με το Channel 12, το πέρασμα χτυπήθηκε για να αποτρέψει την Αίγυπτο από το να παράσχει βοήθεια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έπληξε υπόγεια σήραγγα μέσω της οποίας γίνεται λαθρεμπόριο όπλων και εξοπλισμού, αλλά δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ότι έπληξε το ίδιο το πέρασμα.

Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant διέταξε χθες την «πλήρη πολιορκία» της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, τροφίμων και καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: