13.10.23

Αστυνομική εισβολή στη ΒΙΟΜΕ...


Περιέφραξαν το κατειλημμένο εργοστάσιο...
 Δραματικές στιγμές στο κατειλημμένο εργοστάσιο, εκεί όπου εδώ και δέκα χρόνια χτυπάει δυνατά η καρδιά του μοναδικού αυτοδιαχεριζόμενου εγχειρήματος της ΒΙΟΜΕ.

Η νέα ιδιοκτησία του οικοπέδου ...της πάλαι ποτέ Φιλκεράμ – Τζόνσον προχώρησε σήμερα σε κλιμάκωση των ενεργειών της και, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., προχώρησε στην περίφραξη του χώρου.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί η νέα ιδιοκτησία εμφανίστηκε παρουσία εισαγγελέα και πλήθος αστυνομικών δυνάμεων, όπως ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και ασφάλεια. Προχώρησαν σε εγκλωβισμό τους στο κατειλημμένο κτίριο και στη συνέχεια τους ανάγκασα να μεταφέρουν τα πράγματα και να περιφράξουν τον χώρο.
Συμπληρώνουν ότι ακολούθησαν απειλές πως θα επιστρέψουν με περισσότερες δυνάμεις, ενώ απαντούν με νόημα ότι «εμείς συνεχίζουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με αυτοδιαχείριση».


Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ καλούν σε συγκέντρωση και στήριξη του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου σε ένα μεγάλο φεστιβάλ αύριο, Σάββατο, από τις 4 το απόγευμα και μετά.


Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι νέοι ιδιοκτήτες του οικοπέδου επιχείρησαν να εκδιώξουν τον εμβληματικό συνεταιρισμό, καθώς οι προκλήσεις εντάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αρχή έγινε στις 20 Σεπτέμβρη, όταν επιχειρήθηκε ξανά με αστυνομία και εργολάβο η περίφραξη του χώρου, όμως, τότε η άμεση κινητοποίηση εργαζομένων και αλληλέγγυων απέτρεψε τις εργασίες.

Αντίστοιχα λίγες ημέρες αργότερα επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό και, από σήμερα, η κατάσταση είναι ζοφερή, με τους εργαζομένους να δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, με τη στήριξη πολλών αλληλέγγυων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: