13.10.23

«Αντάρτισσα» για ένα γύρο...


Δύο δηλώσεις σε λιγότερο από ένα 24ωρο έκανε η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ενωμένοι Θεσσαλοί»... Ελευθερία Τζανακούλη, που τελικά προσέφερε στήριξη στον Κώστα Αγοραστό για τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, υποκύπτοντας όπως όλα δείχνουν σε πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Η κ. Τζανακούλη στον πρώτο γύρο τερμάτισε στην τέταρτη θέση με ποσοστό 9,49% και η στήριξή της κρίνεται ως «κλειδί» για την τύχη του εκλεκτού του Μαξίμου στη Θεσσαλία.

Χθες, η υποψήφια έκανε μια πρώτη δήλωση στην οποία απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για τον β' γύρο, αλλά το βράδυ επανήλθε με νέα δήλωση, με την οποία ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον Κώστα Αγοραστό. Έκανε μάλιστα και αναφορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντιδράσεις στον συνδυασμό Τζανακούλη
Δεν άργησαν πάντως να αρχίσουν τα όργανα εντός του συνδυασμού της. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του πρώτου σε σταυρούς με την παράταξη της, του κ. Γρηγόρη Καλαγιά. 

«Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη από όλους που με πίστεψαν και με επέλεξαν πρώτο στον συνδυασμό της κυρίας Τζανακούλη... Την ευχαριστώ που από κάποιο λάθος της υπολογισμό φέραμε τον κύριο Αγοραστό στο 41,5%..

Τώρα χωρίς καν να μας ρωτήσει, χωρίς μας υπολογίσει, χωρίς να μας σεβαστεί και αφήνοντας να περάσουν κρίσιμες μέρες, συνεργάζεται με τον Αγοραστό… Η ζωή μας προσφέρει συνήθως μόνο μια ευκαιρία και την έχασε.. Ελευθερία χάρηκα για τη σύντομη γνωριμία μας και έχω φτάσει σε μια ηλικία που τα είδα όλα… αλλά πάντα ήμουν ευκολόπιστος… Και για όσους με ρωτούν τι θα ψηφίσω έχω πλέον τρεις επιλογές. Κουρέτα, Λευκό η να πάω για κάστανα... Υπόσχομαι σε όλους εσάς που με ψηφίσατε στην ΠΕ Λάρισας αλλά και σε όλους εσάς από Τρίκαλα, Καρδίτσα και Μαγνήσια ότι θα συνεχίζω τον αγώνα μου και να ξέρετε ότι μόνο ο θεός θα με σταματήσει…».

Αναφορές για πιέσεις
Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο χθεσινών δημοσιευμάτων, ακόμα και από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, πως ο νεοδημοκράτης πρώην δήμαρχος Λαρισαίων και νυν επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, Κώστας Τζανακούλης, ο οποίος θείος της υποψήφιας Περιφερειάρχη, δέχθηκε πιέσεις να στηρίξει τον Κ. Αγοραστό προκειμένου να παραμείνει στο κόμμα της Ν.Δ.

Η Ν.Δ. προσπαθεί με κάθε τρόπο να επανεκλεγεί ο «εκλεκτός» στη Θεσσαλία, ακόμα και με ωμό εκβιασμό για σύνδεση των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς με την επανεκλογή Αγοραστού.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Λάρισα προκειμένου να στηρίξει και προσωπικά τον υποψήφιο περιφερειάρχη.

Η πρώτη δήλωση
«Καλούμε σε συνεργασία όποιον συμφωνεί με τις προτάσεις μας

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε την Κυριακή στις 15 Οκτωβρίου οι πολίτες της Θεσσαλίας θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές που θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα βγει ο τόπος μας από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αλλά και την ταχύτητα με την οποία θα επισπευσθούν τα μεγάλα έργα.

Για εμάς πέραν των απαραίτητων αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων που είναι άμεσης προτεραιότητας, έχει μεγάλη σημασία να επανεξεταστεί το θέμα της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία καθώς και των συνοδών του έργων. Εξίσου σημαντικά όμως, όπως έχουμε τονίσει και έχουμε θέσει πρώτα στην ατζέντα μας, είναι και η δημιουργία τόσο του πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στην περιοχή μας αλλά και του κέντρου Τεχνολογίας.

Δυστυχώς όσον αφορά στο Ογκολογικό κέντρο η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε να το ξεκινήσει παρόλο που είχαν παραχωρηθεί οι απαραίτητες εκτάσεις από το Δήμο Λαρισαίων για αυτή την υπόθεση.

Έχοντας ζυγίσει και μελετήσει προσεκτικά τις προγραμματικές προτάσεις και των δύο ανθυποψηφίων μας και θέλοντας να είμαστε σαφείς προς τις προθέσεις μας θα περιμένουμε από αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να ταυτιστούν με την αναγκαιότητα υλοποίησης των ανωτέρω έργων (Αχελώος, Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλίας, Τεχνολογικό Κέντρο) να τα ενσωματώσουν άμεσα στις προγραμματικές δηλώσεις τους, ώστε να μπορέσει ο κόσμος που μας τίμησε να κρίνει ο ίδιος καλύτερα με ποιον από τους δύο θα θελήσει να συμπορευτεί στις κάλπες.

Εμείς από τα βάθη της καρδιάς μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε ξανά τους 36000 σχεδόν συνανθρώπους μας που μας τίμησαν και μας έστειλαν στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα είμαστε η δυνατή φωνή τους, η φωνή που θα συνεχίσει να κρίνει τα κακώς κείμενα και να προτείνει λύσεις όπου θεωρούμε πως αυτό επιβάλλεται για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των Θεσσαλών.

Με τιμή,

Ελευθερία Τζανακούλη

Επικεφαλής παράταξης «Ενωμένοι Θεσσαλοί»»

Και η πιρουέτα
«Από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις Περιφερειακές Εκλογές βάλαμε μπροστά τις αρχές μας, τις προγραμματικές μας θέσεις και το όραμα μας για μια καλύτερη Θεσσαλία για όλους τους Θεσσαλούς.

Οι «Ενωμένοι Θεσσαλοί» πάλεψαν καταθέτοντας προτάσεις, μιλώντας με την κοινωνία και ακούγοντας τους πολίτες. Στις πρόσφατες εκλογές οι πολίτες μίλησαν.

Τώρα, στο δεύτερο γύρο, εξετάζοντας τις θέσεις των ανθυποψηφίων μας όσον αφορά στα τρία καίρια ζητήματα που θέσαμε, διακρίναμε πως υπάρχει μια επιλογή.

Να συνταχτούμε με αυτούς που ασπάζονται τις προτάσεις μας, αυτούς που θα φέρουν την Θεσσαλία στη θέση που ήταν πριν τις καταστροφές.

Εκείνους που γνωρίζουν τον τρόπο και τις διαδικασίες να διεκδικήσουν περισσότερα για τους Θεσσαλούς.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός μετά τις καταστροφές έδωσε το παρόν, παραδέχτηκε αστοχίες και ελλείψεις. Είπε ότι έλαβε το μήνυμα.

Θεωρούμε ότι και εκείνος όπως και εμείς θέλουμε το καλό της Θεσσαλίας. Και εκείνος όπως και εμείς πιστεύουμε πως η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να κάνει όσα χρειάζονται για να περάσουμε από την ανασυγκρότηση στην ανάπτυξη.

Σήμερα, εχθροί μας είναι τα προβλήματα.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ενωμένους μαζί με όλους τους πολίτες»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: