14.10.23

Εκτοπισμός...



Πτώματα αγνοούμενων πολιτών...
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται πως εγκατέλειψαν την πόλη της Γάζας και κινήθηκαν προς νότο αφού ο στρατός του Ισραήλ έδωσε διορία 24 ώρες για να εκκενωθεί το βόρειο τμήμα ενόψει χερσαίων επιχειρήσεων, ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Ήδη... πριν από το τελεσίγραφο αυτό του ισραηλινού στρατού, είχαν εκτοπιστεί πάνω από 423.000 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία παραμένει σε κατάσταση πολιορκίας και υφίσταται σφυροκόπημα από τον ισραηλινό στρατό.

Πτώματα αγνοούμενων πολιτών

Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρήκαν πτώματα αγνοούμενων πολιτών της χώρας κατά τη διάρκεια της προώθησής τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο.

Η φρίκη του πολέμου ξεδιπλώνεται καθημερινά με την 7η ταξιαρχία να βρίσκεται μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις τη νύχτα της Παρασκευής στην πρώτη μικρής κλίμακας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού εντός της Γάζας.

Ο αριθμός των πτωμάτων δεν διευκρινίζεται. Η ταξιαρχία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, περικύκλωσε περιοχή, βρήκε τα πτώματα και τα μετέφερε στην ισραηλινή επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: