5.10.23

Συμμετοχή σύμβουλου του Τζήμερου στο ψηφοδέλτιο Ιωακειμίδη...


...καταγγέλλει η Ανυπότακτη Αττική...
Τη συμμετοχή του κ. Βενιεράτου, εν ενεργεία Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης Τζήμερου, στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ιωακειμίδη στο Βόρειο Τομέα Αθηνών καταγγέλλει η «Ανυπότακτη Αττική», τονίζοντας ότι ο πρώτος συντάχθηκε με όλες τις θέσεις του Τζήμερου στο απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.  

«Δημιουργεί... έτσι απορία πώς η παράταξη της κας Δούρου, η οποία, ως διοίκηση και ως αντιπολίτευση  δέχτηκε και αυτή την μήνιν του Τζήμερου στηρίζει το ψηφοδέλτιο Ιωακειμίδη που περιλαμβάνει τέτοια πρόσωπα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Παράλληλα, σημειώνεται πως ο «γαλάζιος» υποψήφιος περιφερειάρχης, Νίκος Χαρδαλιάς, εξελέγη στις περιφερειακές εκλογές του 2014 με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, ενώ άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του τελευταίου βρίσκονται σήμερα στα ψηφοδέλτια του πρώτου, ενώ σύμβουλοι της παράταξης Δούρου είναι τώρα υποψήφιοι με τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Συγκοινωνούντα δοχεία και «ακραίες» μεταγραφές μεταξύ των συστημικών παρατάξεων στην Περιφέρεια Αττικής 

Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξής

«Σε όλη την προεκλογική περίοδο εστιάσαμε την κριτική μας στις παρατάξεις που υποστηρίζονται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στα πεπραγμένα τους, στις προγραμματικές τους θέσεις, και στις πολιτικές των κομμάτων που τις υποστηρίζουν. Αποφύγαμε να αναφερθούμε σε επιμέρους πρόσωπα γιατί πιστεύουμε ότι η κριτική πρέπει να αφορά στις συλλογικές κατευθύνσεις εκάστοτε συνδυασμού. Όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι, παρά τις υπαρκτές διαφορές, η σχετική σύγκλιση των πολιτικών τους σε βασικά ζητήματα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύθηκε ο κ. Πατούλης, έχει δημιουργήσει συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ τους. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκλεκτός της ΝΔ κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, με την παράταξη του κ. Σγουρού, με την οποία και εξελέγη. Παράλληλα, εν ενεργεία περιφερειακοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί το 2019 με την παράταξη του κ. Σγουρού – ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών «ανεξαρτητοποιήθηκαν», όλως τυχαίως, λίγο πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων των επικείμενων εκλογών - βρίσκονται σήμερα στα ψηφοδέλτια Χαρδαλιά. Επίσης, περιφερειακοί σύμβουλοι από την παράταξη της κ. Δούρου κατεβαίνουν υποψήφιοι με την παράταξη του κ. Σγουρού. 

Εκτός, όμως,  των παραπάνω, εμφανίζονται και πιο ακραία φαινόμενα.  Όπως η συμμετοχή προσώπου με αντιδραστικές θέσεις στην παράταξη Σγουρού, το οποίο αποδοκιμάστηκε στο παρά πέντε των εκλογών. Αλλά και η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Ιωακειμίδη στο Βόρειο Τομέα Αθηνών του κ. Βενιεράτου, εν ενεργεία Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης Τζήμερου  ο οποίος συντάχθηκε με όλες τις θέσεις του Τζήμερου στο απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Και, στο ίδιο ψηφοδέλτιο, άλλου υποψηφίου, ο οποίος είχε στο παρελθόν εκφράσει απόψεις που εξίσωναν την Χ.Α. με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για την συμμετοχή του νυν περιφερειακού συμβούλου του Τζήμερου στο ψηφοδέλτιο Ιωακειμίδη, είναι γνωστό ότι, στο απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, η πολιτική Πατούλη στηρίχθηκε σε όλες τις καίριες αποφάσεις από την Χ.Α. και την παράταξη Τζήμερου. Ο δε Τζήμερος  πρωτοστάτησε σε αντιλαϊκή και αντιαριστερή ρητορεία δυναμιτίζοντας συνεχώς την διαδικασία, καταθέτοντας μηνύσεις σε βάρος Περιφερειακών Συμβούλων  και αποτελώντας μόνιμα το λαγό της διοίκησης Πατούλη. 

Δημιουργεί έτσι απορία πώς η παράταξη της κας Δούρου, η οποία, ως διοίκηση και ως αντιπολίτευση  δέχτηκε και αυτή την μήνιν του Τζήμερου στηρίζει το ψηφοδέλτιο Ιωακειμίδη που περιλαμβάνει τέτοια πρόσωπα. 

Οι δημοκρατικοί, οι προοδευτικοί πολίτες και ειδικά αυτοί που αναφέρονται στην αριστερά πρέπει να αποδοκιμάσουν αυτές τις συγκλίσεις και να γυρίσουν την πλάτη στις συστημικές παρατάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: