13.10.23

Ο μεγάλος εκβιασμός των ψηφοφόρων, με απόφαση Μαξίμου...



Αποφασισμένη να απειλήσει μέχρι την τελευταία στιγμή τους ψηφοφόρους για τον… γαλάζιο χάρτη είναι η κυβέρνηση, με τα παραδείγματα απόπειρας εκβιασμού χωρίς περιστροφές να είναι απανωτά. Όπως καταγράφεται από τις τελευταίες δηλώσεις, το Μαξίμου μπαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς μέσα από την προσπάθεια ακραίας ιδεολογικοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών...

Όποιος υπερασπίζεται την Παλαιστίνη δε μπορεί να διαχειριστεί κονδύλια
Το τελευταίο «χτύπημα» που επιβεβαιώνει ότι η πρακτική αυτή έρχεται κατευθείαν με εντολή Μαξίμου ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξή του προχώρησε σε μια δήλωση εκτός πραγματικότητας.

Ο Παύλος Μαρινάκης, μετά τα ωραία λόγια ότι «δεν υπάρχουν δικοί μας και μη δικοί μας δήμαρχοι», προχώρησε στο παρασύνθημα κι, εμμέσως πλην σαφώς, έκρινε ακατάλληλους να ηγηθούν της τοπικής αυτοδιοίκησης ανθρώπους που μπορεί να εκφράζουν απόψεις υπέρ της Παλαιστίνης.

«Δεν υπάρχουν δικοί μας και μη δικοί μας δήμαρχοι αλλά όταν βλέπω δήμαρχο να υπερασπίζεται την Παλαιστίνη μετά από όσα έγιναν, ή υπάρχουν άνθρωποι που τις ιδεοληψίες τους τις βάζουν μπροστά από την ανάπτυξη των πολιτών, σίγουρα αμφιβάλλω αν όλα αυτά τα χρήματα που σπρώχνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση για το σύνολο των πολιτών και των δημάρχων χωρίς προφανώς να υπάρχει κανόνας το που ανήκουν οι δήμαρχοι και ούτε μπορεί να υπάρξει νομοθετικά» ήταν τα επικίνδυνα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Και σα να μην ήταν ήδη ξεκάθαρος, ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε «σίγουρα θεωρώ ότι αυτοί που έχουν φιλελεύθερη ιδεολογία και είναι πιο κοντά στο χώρο μας μπορούν να τα αξιοποιήσουν καλύτερα τα χρήματα».

Τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου, όμως, προκαλούν πραγματική ανατριχίλα, καθώς είναι αποκαλυπτικά για τον τρόπο που ενεργούν κυβέρνηση και Ν.Δ., επιχειρώντας να επιβάλουν μία και μοναδική άποψη για όλα τα κομβικά ζητήματα, απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς με οικονομικό στραγγαλισμό.

Μετά τον σάλο ήρθε η κοπτοραπτική

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο μπρίφινγκ και ισχυρίστηκε ότι «σε μια πρωινή συνέντευξή μου κάποια σαιτ επέλεξαν να κάνουν κοπτοραπτική στον τίτλο, συνδέοντας αυτό που είπα για το Χαλάνδρι και την Παλαιστίνη με τα χρηματοδοτικά εργαλεία και το ΕΣΠΑ. Ενδιάμεσα ωστόσο υπήρχε το σύνολο μια τοποθέτησης, αλλά είμαστε συνηθισμένοι από αυτό. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια».

Έσπευσε, πάντως, να επαναλάβει ότι «δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι τη στιγμή αυτής της θηριωδίας, κάποιοι, είτε είναι πολιτικά κόμματα είτε είναι υποψήφιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, επιλέγουν να κάνουν επικίνδυνους συμψηφισμούς. Δεν θα κάνουμε συμψηφισμούς, δεν θα βάλουμε σε ζύγι την ανθρώπινη ζωή».

Οι περιπτώσεις Γεωργιάδη – Αυγενάκη

Οι δηλώσεις Μαρινάκη έρχονται την ημέρα που ο υπουργός Εργασίας επιχείρησε να μαζέψει τις δικές του προσπάθειες εκβιασμού των ψηφοφόρων με αφορμή τον δεύτερο γύρο των εκλογών για το Χαλάνδρι.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε σήμερα στο θέμα υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν είπε πως εάν ο δήμαρχος δεν είναι «γαλάζιος» θα κοπούν οι πόροι για να επιμείνει, όμως, ότι δεν συνάντησε ποτέ τον Σίμο Ρούσσο στα τέσσερα χρόνια που ήταν υπουργός ανάπτυξης και να προσθέσει ότι «το Χαλάνδρι αν κερδίσει ο κ. Ρούσσος θα χάσει και άλλες πολλές ευκαιρίες και θα μείνει πίσω και όφειλα να ενημερώσω τους πολίτες του για αυτό».

Την ίδια στιγμή έρχεται στη δημοσιότητα κι ένα ακόμη βίντεο από ομιλία του κ. Γεωργιάδη στην οποία αναφέρει «αν κερδίσουμε το Χαλάνδρι θα γίνει καλύτερο. Αν δεν τα καταφέρουμε γιατί υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο στη ζωή, θα κάνουμε τη ζωή του κυρίου Ρούσσου δύσκολη από δω και μπρος για να μη μπορεί να ταλαιπωρήσει τους πολίτες του Χαλανδρίου. Αν νομίζει ότι ξεμπέρδεψε με μας, κάνει πολύ μεγάλο λάθος».

Σημειώνεται ότι πριν από μόλις δύο ημέρες υπήρξε νέο περιστατικό, αυτή τη φορά με δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, συνέδεσε τις αποζημιώσεις και τα μέτρα στήριξης με τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και την εκλογή του Κώστα Αγοραστού στη Θεσσαλία.

«Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά σε έναν απροκάλυπτο εκβιασμό και εκφοβισμό, ενώ σε άλλο σημείο έσπευσε να σημειώσει «γι' αυτό καλούμε όλους να κάνουν τις επιλογές τους την Κυριακή στις εκλογές, να αξιολογήσουν και να δώσουν την στήριξη στον Κώστα Αγοραστό, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια αποτελεί μια αλυσίδα και κανένας κρίκος δεν πρέπει να διαταραχθεί, πρέπει να συνεχίζουμε με τον συντονισμό ώστε να μην χαθεί ούτε 24ωρο. Θα δουλέψουμε όσο δεν πάει, να βρει ο τόπος  αυτός την περπατησιά του».

Μπαράζ αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

Η απάντηση στις επικίνδυνες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών δεν άργησε να έρθει με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να εκτοξεύει σφοδρά πυρά για τον επιχειρούμενο εκλογικό εκβιασμό.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Ράδιο Ζυγός» Τρικάλων υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση εκβιάζει τους πολίτες της Θεσσαλίας για να κρύψει τη δική της ανεπάρκεια, η οποία ακόμη και την τελευταία στιγμή δεν έκανε κάτι παρότι γνώριζε ποιες περιοχές θα πλημμυρίσουν» και μίλησε για «ακραίο και εξοργιστικό εκβιασμό» .

Την αρχή είχε κάνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες και αντιθεσμικές προσπάθειες της κυβέρνησης Ν.Δ. 

Η Δώρα Αυγέρη κατακεραύνωσε τον Παύλο Μαρινάκη, θύμισε τις πρωτοφανείς δηλώσεις Γεωργιάδη - Αυγενάκη και πήγε και στο πρόσφατο παρελθόν των εθνικών εκλογών, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη είχε επιχειρήσει να εκβιάσει ωμά τους ψηφοφόρους της μειονότητας στη Ροδόπη. 

Σε υψηλούς τόνους ήρθε και η τοποθέτηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τον Νίκο Ανδρουλάκη να σημειώνει «δεν φτάνει που με την αβελτηρία τους υπήρξαν τραγικές επιπτώσεις στη Θεσσαλία, τους εκβιάζουν κιόλας».

efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: