9.10.23

Με …καταγγελίες Σγουρού η εκλογική διαδικασία...


Καταγγελία για παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία έκανε από νωρίς χθες, ημέρα των εκλογών, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, περιγράφοντας μάλιστα περισσότερα από ένα γεγονότα.

«Μετά το ‘ατυχές’ περιστατικό με τον επικεφαλής της Παράταξής μας Γιάννη Σγουρό, να μην... παίρνει ψηφοδέλτιο στα χέρια του στο εκλογικό τμήμα 2178 στη Νέα Σμύρνη και το περιστατικό με ψηφοφόρο της παράταξης στο ίδιο εκλογικό κέντρο (τμήμα 2170) να μην λαμβάνει επίσης ψηφοδέλτιο, δυστυχώς η κατάσταση κλιμακώνεται», ανέφερε ανακοίνωση του συνδυασμού του Γιάννη Σγουρού. 

Αναφέρονταν συγκεκριμένα συμβάντα όπως εκείνο στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών, όπου άνθρωποι αντίπαλης παράταξης έπαιρναν ψηφοδέλτια από τα χέρια ανθρώπων και τα αντικαθιστούσαν με δικά τους, εκείνο στο 2584 εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο Αττικής όπου δεν δίνονταν ψηφοδέλτια της παράταξης, όπως λένε, κάτι που έγινε και στο εκλογικό τμήμα 1847 Αγίου Νικολάου Καλλιθέας. «Αυτά είναι μόνο μερικά περιστατικά στην Αττική. 

Η κατάσταση κλιμακώνεται διαρκώς, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εκλογική διαδικασία και κατ’ επέκταση στο δημοκρατικό μας πολίτευμα», ανέφεραν χαρακτηριστικά στην παράταξη του Γιάννη Σγουρού, ζητώντας άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για να σταματήσουν τέτοιες πρακτικές, που κατά τους ίδιους «θυμίζουν άλλες, μαύρες εποχές του τόπου μας».

Απαντώντας στην καταγγελία Σγουρού, το υπουργείο Εσωτερικών σημείωσε ότι δεν έχει αρμοδιότητα και πως είναι θέμα της δικαστικής Αρχής…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: