12.10.23

Χαμάς: Πιάσαμε στον ύπνο το Ισραήλ...


...δημιουργώντας ψευδαίσθηση ουδετερότητας...
Η Χαμάς ξεκίνησε τις προετοιμασίες της ήδη από το 2022, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης, Αμπού Ομπέιντα...

Ο Ομπέιντα είπε ότι πολύ καιρό πριν από την αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ, που «έπιασε στον ύπνο» τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες, η Χαμάς «σκόπιμα απέκρυψε τις προθέσεις της» και απέφυγε να σχολιάσει διάφορα περιστατικά.

Όπως είπε, κατόρθωσαν να παρακάμψουν τις αντιπαραθέσεις μεταξύ φατριών στη Γάζα και το Ισραήλ και δημιούργησαν μια ψευδαίσθηση ουδετερότητας για να μη γνωρίζει ο εχθρός την επικείμενη επιχείρηση της οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την επίθεση, αναλυτές δήλωσαν ότι την εβδομάδα που προηγήθηκε, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες είχαν πειστεί ότι η Χαμάς ήθελε με κάθε τρόπο να αποφύγει έναν πόλεμο. 


«Αυτή η στρατηγική ήταν τρομερά επιτυχημένη και το Ισραήλ, στην τρέχουσα στρατιωτική του εκστρατεία, καταφεύγει σε δολοφονίες και αιματοχυσία για να καλύψει τις αποτυχίες του αντί να προβεί σε σωστή αξιολόγηση», πρόσθεσε ο Αμπού Ομπέιντα.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η Χαμάς κατάφερε να στρατολογήσει κρυφά 4.500 μαχητές πριν από την επιχείρηση, ενώ τόνισε ότι η Χαμάς «έχει στα χέρια της χαρτιά» που θα της επιτρέψουν να διαπραγματευθεί για την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων.

Ο Αμπού Ομπέιντα υποστήριξε ότι η χερσαία εισβολή στο Ισραήλ περιελάμβανε κυβερνοπόλεμο, εκτός από την εκτόξευση χιλιάδων ρουκετών και την απενεργοποίηση στρατιωτικών καμερών. 

«Προσφέραμε κάλυψη για όλους τους μαχητές μας και αποκρύψαμε με επιτυχία ολόκληρο το σχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της κινητοποίησης πόρων και της απόκτησης των απαραίτητων μέσων για την επίθεση», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι η Χαμάς είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο, συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας εισβολής.

«Εάν το Ισραήλ αναλάβει τέτοια δράση, θα λάβουμε νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες για τον εχθρό», επανέλαβε την προειδοποίηση ο εκπρόσωπος της Χαμάς προς το Τελ Αβίβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: