10.10.23

Η κίνηση Μητσοτάκη, η καυτή πατάτα Μπέου...


...και η επικοινωνία Κασσελάκη-Δούκα...

Σύμφωνα με όσα μαθαίνω, από καλή πηγή πρέπει να σας διαβεβαιώσω, ότι στα σχέδια του Μητσοτάκη είναι να φέρει μέχρι τις γιορτές στη Βουλή το νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων ζευγαριών.

Δεν έχω πολλές λεπτομέρειες, ειδικά για την... τεκνοθεσία, ούτε μπορώ να αποκλείσω μία (μικρή) πιθανότητα να μην υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό – πολιτική είναι αυτή!

Μπορώ να σας πω όμως ότι ο Μητσοτάκης θέλει να ενισχύσει το σύγχρονο, μεταρρυθμιστικό και κοινωνικά φιλελεύθερο προφίλ του, διαμηνύοντας ταυτόχρονα προς όλες τις πλευρές (βάλτε και Κασσελάκη σε αυτές) ότι είναι άνθρωπος της πράξης.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά οι γαλάζιοι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Έτσι κι αλλιώς το νομοσχέδιο θα περάσει, καθώς, λογικά, θα ψηφίσουν υπέρ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Όπερ σημαίνει ότι θα συρθεί ο Κασσελάκης σε μία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αναγνωρίζοντάς της την πρωτοβουλία την ρύθμισης αυτής.

Γαλάζιες πλάτες στον Μπέο

Βέβαια οι έγνοιες οι κυβερνητικές είναι αυτές τις μέρες άλλες.

Yπάρχει ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά υπάρχει και το θέμα Μπέου. Η… καυτή πατάτα μάλλον.

Το θέμα είναι δυσάρεστο και δεν θέλει να το χρεώνεται το Μαξίμου, καθώς ο δήμαρχος Βόλου το παραξήλωσε. Και εμφανίζεται – το Μαξίμου – να θέλει να τηρήσει αποστάσεις.

Από την άλλη όμως κάτι πρέπει να κάνει με τους γαλάζιους παράγοντες που συνθέτουν τη στενή ομάδα Μπέου.

Μαθαίνω για κάτι ανθρώπους του Χρήστου Τριαντόπουλου για παράδειγμα. Όπως τον αντιδήμαρχο Γιώργο Πράτο, τον Αργύρη Κοπάνα, που είναι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, τον Γιώργο Μουλά, τη Γεωργία Τοκαλή και άλλους – μεταξύ αυτών είναι κι ένας Πασόκος, ο Θάνος Θεοδώρου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Θα χρησιμοποιήσω, παραφρασμένη, μία ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή του ιδρυτή: Όταν λέμε αποστάσεις, να εννοούμε αποστάσεις.

Ο άτυχος Ζαχαριάδης και η έγνοια του για ευρωβουλή

Στα της Αθήνας τώρα, Μπακογιάννης και Δούκας πάνε για ντιμπέιτ -και καλά κάνουν.

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Δούκα – και καλά κάνει.

Εκείνο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καλά ήταν που επέλεξε τον Κώστα τον Ζαχαριάδη για τη δημοτική μάχη στην Αθήνα.

Όχι γιατί ο Ζαχαριάδης δεν είναι συμπαθής και αξιόμαχο στέλεχος.
Αλλά διότι δεν του πήγαινε αυτή η μάχη.

Όπως μου λένε, πρώτη προτεραιότητα του νεαρού πολιτικού, μόλις έχασε η μάχη των βουλευτικών εκλογών και δεν επανεξελέγη βουλευτής, ήταν (και είναι πιθανόν ακόμα) να θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές.

Αλλά οι εσωκομματικές ισορροπίες, που επικρατούσαν στην Κουμουνδούρου τον Ιούλιο τον έφεραν μπροστά στο δίλημμα να αποδεχθεί ή όχι την υποψηφιότητα για το δήμο της Αθήνας.

Το «ναι» μάλιστα τέθηκε ως προϋπόθεση για να βρεθεί στην ευρωλίστα τον Μάιο κι έτσι είχαμε αυτή την εξέλιξη.

Εδώ κολλάει η ατάκα των σόσιαλ μίντια «δεν πήγε καλά αυτό»!

Δίαυλος επικοινωνίας Κασσελάκη – Δούκα

Τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ότι ο Κασσελάκης είχε καταλάβει το στραπάτσο που έρχεται για τον ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο της Αθήνας και γι’ αυτό είχε ανοίξει από μέρες δίαυλο επικοινωνίας με τον Χάρη Δούκα, ενόψει του δεύτερου γύρου, τις ακούω, αλλά ξέρω ότι είναι από κείνες που δύσκολα διασταυρώνονται.

Γι’ αυτό τις μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη και με την ένδειξη στις οδηγίες «κάντε χρήση κατά το δοκούν».

Πάντως ο Κασσελάκης βλέπει στον Δούκα έναν άνθρωπο που ήταν εκτός πολιτικής, -όπως ο ίδιος -, και ενεπλάκη σε αυτή με επιτυχία μέχρι στιγμής – όπως επίσης και ο ίδιος.

Ένα κοινό σημείο, που έχει το ενδιαφέρον του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: