15.10.23

Άνοιξαν οι κάλπες...


Τα ντέρμπι του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών....

«Φτώχεια» σε εκλογικό τμήμα στη Γκράβα
Περιορισμένη κίνηση νωρίς το πρωί της Κυριακής στα εκλογικά κέντρα, με το ρεπορτάζ του Mega να καταγράφει ότι για μια ώρα σε εκλογικό κέντρο της Γκράβας δεν... πάτησε κανείς...

Άδεια παραβάν και άδεια κάλπη. 

Η ρεπόρτερ του σταθμού μετέδωσε ότι στο συγκεκριμένο τμήμα είναι γραμμένα 497 άτομα, ενώ την περασμένη Κυριακή έδωσαν το «παρών» 148. 



Κρίνονται πολλά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μεγάλο στοίχημα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης είναι, φυσικά, και η τελική έκβαση στους δύο πολύ σημαντικούς δήμους της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης, με την μεγάλη πολιτική βαρύτητα που φέρουν. 


⇒ Στην πρωτεύουσα τα αίματα… άναψαν την τελευταία εβδομάδα ανάμεσα σε Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, μετά και από την τηλεμαχία που είχαν οι δύο υποψήφιοι.

Ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Κώστας Μπακογιάννης βγήκε πρώτος (41,35, 57.800 ψήφοι)στον α' γύρο με διαφορά περίπου 20 μονάδων από τον δεύτερο Χάρη Δούκα του ΠΑΣΟΚ, που συγκέντρωσε 14,19% με 19.842. Το στραπάτσο του Μεγάλου Περιπάτου και το αμφιλεγόμενο έργο της τετραετίας Μπακογιάννη δεν στάθηκε αρκετό για να πλήξει εκλογικά τον νυν δήμαρχο, ο οποίος υιοθετεί μια τακτική απολογητισμού και «πάμε γι' άλλα». Παρόλα αυτά, η αντιπολίτευση δηλώνει αισιόδοξη και ο Χάρης Δούκας αξιώνει μια σοβαρή διεκδίκηση της δημαρχίας, έχοντας λάβει και την ανοιχτή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του υποψηφίου του Κώστα Ζαχαριάδη με γνώμονα τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων.

⇒ Στη Θεσσαλονίκη, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναμετράται με τον Στέλιο Αγγελούδη.

Οι «μονομάχοι» του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν μια διαφορά μόλις 1.520 ψηφοδελτίων, γεγονός που χαρακτηρίζει την εκλογική διαδικασία «ντέρμπι». Ο κ. Ζέρβας έλαβε στον πρώτο γύρο ποσοστό 27,33% με τον κ. Αγγελούδη να ακολουθεί σε κοντινή απόσταση με 25,74%. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ήταν το ποσοστό της αποχής, καθώς μόλις το 40,95% των συνολικά 241.516 ψηφοφόρων βρέθηκαν στην κάλπη για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι εκτιμήσεις πάντως «βλέπουν» τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Στέλιο Αγγελούδη, να επικρατεί στον β' γύρο, ενώ ο επίσης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και υποστηριζόμενος και από τον ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Πέγκας που ήρθε τρίτος με 20,74% αναμένεται να παίξει ρόλο κλειδί στο τελικό αποτέλεσμα ανάλογα με τη στάση του.

Πάντως, μαζικές ήταν οι δηλώσεις στελεχών και υποψηφίων της παράταξης του Σπύρου Πέγκα υπέρ Αγγελούδη τις προηγούμενες μέρες.

Οι περιπτώσεις Πελετίδη και Ρούσσου

Ξεχωριστή περίπτωση στην αυτοδιοίκηση αποτελεί ο δήμος Πατρέων, με τον Κώστα Πελετίδη υποστηριζόμενο από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» να διεκδικεί ακόμη μια θητεία με μεγάλο όπλο το έργο που έχει προσφέρει τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή. Αντίπαλός του ο Κώστας Σβόλης, που προέρχεται από την ΝΔ και είναι επικεφαλής της παράταξης, «Πάτρα Ενωμένη».

Στον πρώτο γύρο των εκλογών η «Λαϊκή Συσπείρωση» έλαβε 34.774 ψήφους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 39,95%, ενώ η «Πάτρα Ενωμένη» έλαβε 22.258 ψήφους και ποσοστό 25,57%.


Από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών αποκλείστηκαν η δημοτική παράταξη «Πάτρα – Σπουδαία και Πάλι», η οποία στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και η ανεξάρτητη παράταξη, «Σπιράλ».

Η παράταξη «Πάτρα – Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον Βασίλη Αϊβαλή, έλαβε 17.171 ψήφους και ποσοστό 19,73%, ενώ η παράταξη, «Σπιράλ», με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, έλαβε 12.843 ψήφους συγκεντρώνοντας ποσοστό 14,75%.

Όσον αφορά στο τι θα πράξουν οι δύο προαναφερόμενες παρατάξεις στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, η παράταξη του Βασίλη Αϊβαλή, «Πάτρα – Σπουδαία και Πάλι», με ανακοίνωση που εξέδωσε, απέφυγε να ταχθεί υπέρ κάποιου υποψηφίου, τονίζοντας: «Οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν και κρίση και άποψη για να επιλέξουν την επόμενη Κυριακή το καλύτερο για το μέλλον της πόλης μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους».

Από την πλευρά της, η παράταξη του Πέτρου Ψωμά με επίσημη ανακοίνωσή της τάχθηκε υπέρ του Κώστα Σβόλη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το ‘όχι στον Κώστα Πελετίδη’ την Κυριακή συνεπάγεται ‘ναι στον Κώστα Σβόλη’. Θα λέγαμε το ίδιο αν στον β’ γύρο βρισκόταν ο Βασίλης Αϊβαλής».

⇒ Η περίπτωση του Χαλανδρίου έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο νυν δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, προερχόμενος από την Αριστερά και με τη διακριτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, έχασε την επανεκλογή του από την πρώτη Κυριακή στο νήμα, συγκεντρώνοντας το 42,84% των ψήφων. Αντίπαλός του θα είναι η προερχόμενη από τον χώρο της Ν.Δ. Κρίστη Αγαπητού, που έλαβε το 25,5% και ελπίζει να συσπειρώσει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους του ηθοποιού Χάρη Ρώμα (έλαβε 14,9%), ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του στο πρόσωπό της. Βέβαια, ο δήμαρχος από το 2014 Σ. Ρούσσος διατηρεί σοβαρά ερείσματα στην τοπική κοινωνία και από το επιτελείο του δηλώνουν αισιόδοξοι για την επανεκλογή του. Η Νέα Δημοκρατία έχει επιστρατεύσει όλα τα μέσα για να αποτρέψει την εξέλιξη επανεκλογής του, με χαρακτηριστικό τον αγώνας του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη, να συνδέει τον δήμαρχο Χαλανδρίου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να επιδίδεται σε μια κινδυνολογική φιλολογία κατά της Αριστεράς.


Η στήριξη προς το πρόσωπο του κ. Ρούσσου είναι μεγάλη και ξεφεύγει από τα όρια των δυνάμεων που συμμετέχουν στις εκλογές στον Δήμο Χαλανδρίου. Την προσπάθεια που γίνεται εκεί στηρίζουν διάφορα τμήματα της κοινωνίας, όπως είναι οι 173 άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Σίμο Ρούσσο.

Η μάχη των περιφερειών

Κυβέρνηση και Ν.Δ. επιμένουν εκβιαστικά στον στόχο για τη «γαλάζια» κυριαρχία και το κομματικό κράτος, με τη μάχη σε έξι Περιφέρειες να δίδεται όχι μόνο απέναντι σε ιδεολογικούς αντιπάλους, αλλά και απέναντι σε «αντάρτες» της παράταξης. 

⇒ Στη Θεσσαλία, δύο υποψήφιοι Κώστας Αγοραστός και Δημήτρης Κουρέτας θα κονταροχτυπηθούν με δεδομένο μια διαφορά μικρότερη των 10 ποσοστιαίων μονάδων.

Στον πρώτο γύρο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και υποψήφιος με την παράταξη «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» Κώστας Αγοραστός είχε λάβει το 41,37% των ψήφων, έναντι του Δημήτρη Κουρέτα «Παρέμβαση», ο οποίος έλαβε το 34,11%. Σημειώνεται πως ο Κ. Αγοραστός υποστηρίζεται από τη ΝΔ, ενώ ο Δ. Κουρέτας έχει την υποστήριξη από την ευρύτερη κεντροαριστερά και συγκεκριμένα από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο φόντο της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκονται αναπόφευκτα οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, με τον απερχόμενο περιφερειάρχη να «κουβαλάει» το μεγάλο βάρος των ευθυνών για τον αφανισμό των περιουσιών των κατοίκων και να ελπίζει τώρα σε μια «λευκή» επιταγή με την επανεκλογή του. Και οι δύο υποψήφιοι διατυπώνουν προτάσεις και σχέδια για τον τρόπο της θωράκισης της περιοχής αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής.

Τις τελευταίες ώρες, υπήρξε ανοιχτή στήριξη της υποψηφιότητας του Κώστα Αγοραστού από την υποψήφια Ελευθερία Τζανακούλη που κατέβηκε ανεξάρτητη στις Περιφερειακές Εκλογές, αλλά ανήκει πολιτικά στον χώρο της ΝΔ λαμβάνοντας στον πρώτο γύρο το ποσοστό 9,49%. Σε αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί υπήρξαν βέβαια και ορισμένες διαφοροποιήσεις εντός του συνδυασμού της κ. Τζανακούλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη Λάρισα την Παρασκευή το απόγευμα για να επισκεφτεί την πόλη και να δηλώσει τη στήριξη του στην υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού.

⇒ Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, ο εν ενεργεία περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Χριστόδουλος Τοψίδης είναι οι δύο διεκδικητές του «τίτλου». 

Ο κ. Μέτιος συγκέντρωσε ποσοστό 42,3% λαμβάνοντας 129.402 ψήφους και ο κ. Τοψίδης ποσοστό 35,34 % και 108.119 ψήφους. Την εβδομάδα που πέρασε και οι δυο υποψήφιοι, με περιοδείες στις έδρες και των πέντε περιφερειακών ενοτήτων (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) αλλά και επισκέψεις σε πολλές περιοχές, παρουσίασαν εκ νέου τις προγραμματικές τους θέσεις.

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» Χρήστος Μέτιος είχε τονίσει πως είναι απαραίτητο την προσεχή Κυριακή να επιλεγεί ο περιφερειάρχης εκείνος που θα έχει την ευθύνη της αναπτυξιακής προσπάθειας που χρειάζεται ο τόπος. «Σε αυτήν την κρίσιμη επιλογή για την πορεία του τόπου μας δε χωρούν πειραματισμοί», σημείωσε και πρόσθεσε: «ο περιφερειάρχης οφείλει να έχει εμπειρία, γνώση και πρόγραμμα. Πρέπει να μπορεί να διοικεί και να παίρνει δύσκολες αποφάσεις. Έχω τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν με υπευθυνότητα και θα μας εμπιστευτούν».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνδεση» Χριστόδουλος Τοψίδης είχε τονίσει στις δηλώσεις του ότι το ποσοστό που έλαβε στον πρώτο γύρο «αποτελεί ισχυρή λαϊκή εντολή ώστε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και να αποδώσουμε την Περιφέρεια ΑΜΘ στην πραγματική λαϊκή βούληση και όχι στην κατευθυνόμενη ψήφο. Η “Περιφερειακή Σύνθεση” δημιουργήθηκε και πορεύτηκε χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, με μοναδική υποχρέωση την υπηρεσία προς τους πολίτες της Περιφέρειας μας και αποκλειστικό πρόταγμα το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων του. Με αυτές τις αρχές δίνουμε τη μάχη του β' γύρου προκειμένου να καταφέρουμε την ανατροπή και να αποδείξουμε όλοι μαζί, ανεξάρτητα από κόμματα και χρώματα ότι εμείς ορίζουμε το μέλλον του τόπου μας».

⇒ Στην Πελοπόννησο αναμετρώνται ο Δημήτρης Πτωχός και Πέτρος Τατούλης

Ο κ. Πτωχός που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, στον α΄ γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 42,61% λαμβάνοντας (σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών) 143.309 ψήφους, με τον κ. Τατούλη -τέως Περιφερειάρχη- να καταγράφει ποσοστό 31,86% καθώς έλαβε 107.136 ψήφους.
Και οι δύο υποψήφιοι διεκδικούν τις ψήφους των πολιτών που επέλεξαν διαφορετικά ψηφοδέλτια στον πρώτο γύρο, καθώς ο Μανώλης Μάκαρης έλαβε 8,05% και 27.081 ψήφους, ο Δημήτρης Κουτσούλης 7,99% και 26.864 ψήφους, ο Νικόλαος Κουτουμάνος 6,36% και 21.387 ψήφους, ο Ιωάννης Μιχαλόπουλος 1,57% και 5.280 ψήφους και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου 1,56% και 5.260 ψήφους.

Στον πρώτο γύρο η συμμετοχή ξεπέρασε το 50% κι έφτασε στο 53,58% (356.516), με τα έγκυρα ψηφοδέλτια να είναι 336.317, τα άκυρα 10.465 και τα λευκά 9.734.

⇒ Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο τωρινός περιφερειάρχης «αντάρτης» Κώστας Μουτζούρης αναμετριέται με τον Αλκιβιάδη Στεφανή, που έχει τη στήριξη του κυβερνητικού κόμματος. Σημαντικό ρόλο εδώ θα παίξει η στάση που θα κρατήσουν οι ψηφοφόροι των υπολοίπων συνδυασμών όλου του φάσματος της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς οι οποίοι συγκέντρωσαν όλοι μαζί το 26,21% των ψήφων (Λαϊκή Συσπείρωση- Αγλαΐα Κυρίτση με 13,18%, Αλλαγή πορείας για τα νησιά μας- Βάσω Χοχλάκα με 11,42% και Ανταρσία στο Αιγαίο- Νίκος Μανάβης). Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου επί 100.412 ψήφων, ο κ. Στεφανής συγκέντρωσε σε όλα τα νησιά, το 39,98% των ψήφων (40.140 ψήφους) και ο κ. Μουτζούρης το 33,81% των ψήφων (33.952 των ψήφων).

⇒ Στην Περιφέρεια Ν. Ιονίου, οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην παράταξη της νυν περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου «Iόνιο Δυνατά. Κάθε Νησί Ψηλά!» που στηρίζεται από την ΝΔ και τον συνδυασμό «Ιόνια Εποχή» του Γιάννη Τρεπεκλή.

Με διάφορα 5.485 ψήφους από τη Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου, ο Γιάννης Τρεπεκλής έχει την πρωτιά στον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών. Ειδικότερα, τα ποσοστά των δύο μονομάχων την 1η Κυριακή των εκλογών είναι 32,54% για τον Γιάννη Τρεπεκλή και 27,41% για την Ρόδη Κρατσα-Τσαγκαροπούλου. Ο Γιάννης Τρεπεκλής συγκρότησε ένα ψηφοδέλτιο, από όλους τους πολιτικούς χώρους

Τα αποτελέσματα της κάλπης έφεραν στην 3η θέση τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρο Γαλιατσάτο (15,76), ο οποίος μπορεί να καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα με την τοποθέτησή του.


Κρίσιμο στοίχημα η συμμετοχή

Πολλά αναμένεται να κριθούν από την προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες, καθώς την περασμένη Κυριακή το ποσοστό αποχής ήταν εξαιρετικά υψηλό.

Η συμμετοχή ξεπέρασε οριακά το 50% (52,50%), με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι η Αθήνα, όπου η αποχή άγγιξε το 70%.


Πώς ψηφίζουμε τη δεύτερη Κυριακή

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διεξάγονται έως τις 19:00 στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Το σύνολο των εκλογικών τμημάτων σε αυτές τις εκλογές είναι 12.966 ενώ στον α' γύρο ήταν 22.722.

Η ενημέρωση για τη διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουν σήμερα 5.641.683 Έλληνες πολίτες και 18.760 πολίτες ΕΕ που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών https://mpp.ypes.gov.gr/ η οποία είναι προσβάσιμη και από το gov.gr. Σχετική ενημέρωση παρέχεται και από την τηλεφωνική γραμμή 2131361500, καθώς και από τα κατά τόπους ΚΕΠ και τους δήμους.


Για την ψηφοφορία θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 15.060 κάλπες.

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα (έντυπη ή ψηφιακή) ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας, όπως και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει είναι αποδεκτά. Οι στρατιωτικοί και όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας θα πρέπει να προσκομίσουν τις στρατιωτικές ή υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, οι Αρχές έκδοσης δελτίων ταυτότητας λειτουργούν σήμερα έως τις 19:00.

Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και εφόσον ζητηθεί από τον εκλογέα, χορηγείται σε αυτόν έντυπη βεβαίωση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, που υπογράφεται και σφραγίζεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής.

Στις περιοχές που διεξάγονται και οι δύο εκλογές, οι ψηφοφόροι προσέρχονται στο παραβάν αρχικά για τον δήμο και αφού ρίξουν το ψηφοδέλτιο στην αντίστοιχη κάλπη, επανέρχονται για την ψηφοφορία της περιφέρειας.

Στις επαναληπτικές εκλογές ο ψηφοφόρος δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης, δεδομένου ότι η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής. Τα ψηφοδέλτια ωστόσο με σταυρούς προτίμησης μετράνε ως έγκυρα, ενώ οι σταυροί δεν λαμβάνονται υπόψη.

Προβοκάτσια για τον δήμο Αθηναίων

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη η δημοτική παράταξη «Αθήνα Ψηλά» καθώς τις τελευταίες ώρες, και λιγότερο από ένα 24ωρο πριν από τον β' γύρο των δημοτικών εκλογών, διακινούνται μέσω διαδικτύου φήμες ότι παραβιάζεται το εκλογικό δίκαιο με μαζική αποστολή σε κινητά τηλέφωνα μηνυμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπέρ του Χάρη Δούκα.

Επίσης, άλλες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να συνδέσουν τη στήριξη του Χάρη Δούκα από την «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις γειτονιές της Αθήνας», αλλά και την εκλογή της δικηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ, με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Θέση που διά της πλαγίας διατύπωσε στον ΑΝΤ1 και ο ανθυποψήφιος του Χάρη Δούκα, Κώστας Μπακογιάννης.

Το διακύβευμα, οι εκβιασμοί και η «γαλάζια» ενόχληση με την «Εφ.Συν.»

Μπροστά στον κίνδυνο να μη βαφτεί στο απόλυτο «γαλάζιο» όλη η χώρα, κυβερνητικά στελέχη πρώτης γραμμής επιδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε ωμούς εκβιασμούς, απειλές για αντίποινα, ακόμα και ανοίκειες επιθέσεις για τα πολιτικά «πιστεύω» των αντιπάλων τους, ιδίως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους Αθηναίων και Χαλανδρίου.

Το γεγονός αυτό επισήμανε η «Εφ.Συν.» με τον πρωτοσέλιδο τίτλο της «Δήμαρχοι βάσει κοινωνικών φρονημάτων!»: κάτι το οποίο δεν άρεσε στο Μαξίμου, με κυβερνητικά στελέχη να σπεύδουν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.


Πού στήνονται κάλπες για τον β' γύρο

Από το σύνολο των 13 περιφερειών την περασμένη Κυριακή (8 Οκτωβρίου) εξελέγη περιφερειάρχης στις επτά, ενώ στους 332 δήμους της χώρας εξελέγη δήμαρχος στους 248. Ως εκ τούτου, επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε έξι περιφέρειες και 84 δήμους. Ειδικότερα:

Περιφέρειες

Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
Βορείου Αιγαίου
Δυτικής Μακεδονίας
Θεσσαλίας
Ιονίων Νήσων
Πελοποννήσου
Δήμοι
Αγίας Παρασκευής
Αγίου Δημητρίου
Αγίου Νικολάου
Αθηναίων
Αιγάλεω
Αιγιαλείας
Ακτίου - Βόνιτσας
Αλεξανδρούπολης
Αλμυρού
Άργους - Μυκηνών
Αρριανών
Ασπροπύργου
Βύρωνος
Δάφνης - Υμηττού
Δέλτα
Δεσκάτης
Διονύσου
Δράμας
Δυτικής Αχαΐας
Δυτικής Μάνης
Ελαφονήσου
Ελευσίνας
Ερέτριας
Ζακύνθου
Ζαχάρως
Ζωγράφου
Ηγουμενίτσας
Ήλιδας
Ηλιουπόλεως
Ηρακλείου Αττικής
Ηρωικής Πόλης Νάουσας
Θερμαϊκού
Θεσσαλονίκης
Ιεράπετρας
Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
Ιλίου
Ιωαννιτών
Καβάλας
Καισαριανής
Καλαμαριάς
Καλυμνίων
Καμένων Βούρλων
Κασσάνδρας
Καστοριάς
Κοζάνης
Κορδελιού - Ευόσμου
Λήμνου
Λοκρών
Λυκόβρυσης - Πεύκης
Μεγανησίου
Μεγαρέων
Μύκης
Ναυπλιέων
Νέας Ιωνίας
Νέας Σμύρνης
Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας
Νότιας Κέρκυρας
Ξάνθης
Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Ορεστιάδας
Παιανίας
Παλαμά
Παπάγου - Χολαργού
Πατρέων
Παύλου Μελά
Πέλλας
Πεντέλης
Περάματος
Πετρουπόλεως
Πολυγύρου
Πύδνας - Κολινδρού
Πύλου - Νέστορος
Πύργου
Ραφήνας - Πικερμίου
Ρόδου
Σαρωνικού
Σκύρου
Σπάρτης
Τυρνάβου
Φιλοθέης - Ψυχικού
Χαϊδαρίου
Χαλανδρίου
Χερσονήσου
Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: