6.10.23

Ο κουραστικός κύριος υποψήφιος...


Η μορφή του αναβλύζει στο διαδίκτυο –τουλάχιστον στις σελίδες που ανοίγεις από την πόλη που ζεις. Με το που μπήκε η προεκλογική περίοδος στην τελική ευθεία, όποια σάιτ, μπλογκ, ακόμα και ηλεκτρονικά λεξικά να... επισκεφθείς ξεπετάγεται μπροστά σου. 

Από το πάνω μέρος της σελίδας, από το πλάι της, από την καρδιά της –μπορεί και από όλα μαζί περιστροφικά: από πάνω, από το κέντρο, από το πλάι. Ζαλίζεσαι, περιστρέφεσαι! 

Κατακλυσμός από το ίδιο μουσάτο πρόσωπο, με το επιμελώς ατημέλητο χτένισμα και το απλανές βλέμμα. Η εικόνα του –η ίδια εικόνα των προεκλογικών του φέιγβολάν– τεμαχίζει τα κείμενα που διαβάζεις. Εκνευρισμός! Κάθε 5-6 γραμμές αναδύεται η ρεκλάμα του. «Ψηφίστε τον!» Σκρολάρεις συνεχώς για να προχωρήσεις στο κείμενο. 

Δεν μιλάμε για υποψήφιο δήμαρχο. Μιλάμε για υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο μιας πόλης στα πέριξ τής Αθήνας. Τόση ρεκλάμα για μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο; Τόσα λεφτά ριγμένα από το διαδικτυακό μπαλκόνι των εκλογών. Τόση πρεμούρα για να ανοίξει μια πόρτα στα κοινά.

Είναι ίσως ο πιο πολυδιαφημισμένος στον κυβερνοχώρο υποψήφιος ολόκληρης της χώρας. Οι έξυπνες μηχανές σε βρίσκουν στην πόλη του από όπου σερφάρεις και μπαίνουν στο μυαλό σου. Προσφέρει χρήμα για να μας προσφέρει υπηρεσίες. Καλοσύνη του. Αλλά προς το παρόν ας μας αφήσει να διαβάζουμε τις επιλογές μας χωρίς να μας διακόπτει η φωτογραφία του… 

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: