5.10.23

Ελλάδα 3.0...


Δεν περνάει μέρα που να μη βιώνουμε και ένα «θαύμα» της κυβέρνησής μας. Θα προσπαθήσω να περιοριστώ στα θέματα που γνωρίζω καλύτερα, δηλαδή αυτά με αθλητική χροιά.

Πριν από μερικές μέρες μάθαμε ότι από... τύχη ζούμε όσοι πήγαμε στο ΟΑΚΑ τον τελευταίο καιρό. Βέβαια, το πρόβλημα είναι γνωστό από το 2018 και το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Μπάγερν, που έγινε παρουσία 60-65.000 θεατών.

Αλλά τότε είχαμε άλλη κυβέρνηση που δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Είχε παραγγείλει τις μελέτες και αυτές (μετά από πολύ καιρό) έφτασαν στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης. Το 2021 ο πρωθυπουργός έδειξε έτοιμος και… αποφασισμένος για να γίνει επιτέλους η συντήρηση και η εκτόξευση αυτού του σημαντικού σημείου για την Αθήνα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, αλλά εξήγηση υπάρχει.

Για τέσσερα χρόνια υπουργός Υποδομών, άρα και υπεύθυνος, ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, του Αχιλλέως βεβαίως βεβαίως, οπότε δεν μας κάνει εντύπωση που -και αυτή- η πρόταση για την ασφάλεια του πολίτη έμεινε στο συρτάρι του, μαζί με εκείνες των σιδηροδρόμων και ποιος ξέρει πόσες ακόμα…

Νιώθω πολύ τυχερός που δεν αποφάσισα να ταξιδέψω ποτέ με τρένο τα τελευταία χρόνια, παρότι ήμουν και στο ΑΕΚ - Μπάγερν και στους Guns n’ Roses και στα δύο φετινά ματς του Παναθηναϊκού στο εν λόγω γήπεδο. Και σε καμιά δεκαριά αγώνες και συναυλίες στο ενδιάμεσο.

Αλλάζουμε κλίμα και πάμε σε μια άλλη είδηση που δεν απέκτησε τόση δημοσιότητα. Ο Μακεδονικός, ποδοσφαιρική ομάδα Β’ Εθνικής, ταξίδεψε για αγώνα πρωταθλήματος μέσω Τουρκίας! Για χάρη του τουρισμού ανοίγαμε τα σύνορα αδιακρίτως εν μέσω πανδημίας και τώρα που χαλάρωσε η κατάσταση, έχουμε εκτοξεύσει τις τιμές για να τα «φάμε» από τους ξένους.

Ασχετο που τα νησιά μας δεν γέμισαν φέτος και σε μερικά χρόνια θα ψάχνουμε τον… χαζό ξένο τουρίστα με το τουφέκι. Γιατί ο Ελληνας δεν θα πηγαίνει ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο. Η διοίκηση του Μακεδονικού, λοιπόν, θεώρησε ασύμφορη τη μετάβαση από τη Θεσσαλονίκη στη Λέσβο με αεροπλάνο ή με πλοίο με καμπίνες για 25-30 άτομα. Βγήκε πολύ πιο φτηνά το πούλμαν για Αϊβαλί και μετά καραβάκι για Μυτιλήνη.

Πώς το έλεγε ο Μητσοτάκης; Ελλάδα 2.0. Φαίνεται όμως ότι το έχει προχωρήσει ένα επίπεδο παραπέρα. Στο «Ελλάδα 3.0». Μόνο που αυτός ο αριθμός δεν υποδηλώνει την ανάπτυξη, αλλά αυτά που παίρνουμε όλοι μας καθημερινά από τους κυβερνώντες…

Ευθύμης Ασημακόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: