8.10.23

150 Έλληνες προσκυνητές στο Ισραήλ...


Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών, αγωνία για τους ομήρους...
Σε επιφυλακή βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών εξαιτίας του πολέμου που έχει ξεσπάσει από το Σάββατο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μία ομάδα περίπου 150 Ελλήνων προσκυνητών που βρίσκεται στους Άγιους Τόπους...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι η επαφή των ελληνικών Αρχών μαζί τους είναι συνεχής.Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, ενώ παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η επιβεβαίωση των αριθμών που παρουσιάζουν οι αντιμαχόμενες πλευρές.

Τουλάχιστον 313 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 20 παιδιά, και περίπου 2.000 έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές, προσθέτοντας ότι και στη Δυτική Όχθη σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι κι ένα παιδί.

Στον αντίποδα ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 300 νεκρούς Ισραηλινούς, ανάμεσά τους 26 στρατιώτες, και περισσότερους από 1.800 τραυματίες. 

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έχουν ήδη σκοτωθεί τουλάχιστον 400 Παλαιστίνιοι μαχητές, με τη Χαμάς να μην επιβεβαιώνει τέτοια στοιχεία. 

Το ισραηλινό κανάλι Channel 12, όμως, κάνει μια ακόμη ανησυχητική καταγραφή αναφέροντας ότι ο αριθμός των αγνοούμενων Ισραηλινών φτάνει τους 750, χωρίς να διευκρινίζεται εάν είναι όλοι τους όμηροι. Το ίδιο κανάλι κάνει λόγο για 350 νεκρούς Ισραηλινούς, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς φέρονται να είναι και 30 αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: