4.10.23

Μηνύματα 112 στο Μαξίμου...


Αντα Ψαρρά

Την τιμητική της έχει (και) στις ΗΠΑ η κυβέρνηση της κλιματικής αλλαγής. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των «New York Times» για τις θολές σχέσεις Αδ. Γεωργιάδη με τη Huawei και μια πολύ μεγαλύτερη ντροπή καταγράφηκε στο τρομακτικό ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας για... τους 18 πρόσφυγες που κάηκαν στη Δαδιά για να μην επαναπροωθηθούν για δεύτερη φορά.

Ηταν τότε που ο πρωθυπουργός αρχικά άφηνε υπονοούμενα για μετανάστες που δήθεν προκάλεσαν τη φωτιά και ύστερα πως δεν είχαν λόγο να βρίσκονται εκεί που δεν έφτανε το 112. Το ξεχασμένο έγκλημα της Πύλου, η ξεχασμένη τραγωδία της Δαδιάς και οι σχεδόν ξεχασμένες ζωές που χάθηκαν στις πλημμύρες και στα Τέμπη σκεπάστηκαν από τα νερά, τις στάχτες και τις λάσπες της α λα Μαξίμου κλιματικής αλλαγής.

Τώρα η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον νόμο του Μ. Βορίδη. Η «Εφ.Συν.» κατέγραψε με ρεπορτάζ του Γ. Παγούδη τη φρίκη που επικρατεί και στα ξεχειλισμένα από ανθρώπους στρατόπεδα των νησιών και τα εκατομμύρια ευρώ που εξανεμίζονται χωρίς να εξασφαλίζουν περίθαλψη, νερό, φαγητό και αποκομιδή σκουπιδιών, ενώ αύριο-μεθαύριο, όταν οι καιρικές συνθήκες αγριέψουν, θα είναι η κλιματική αλλαγή που θα προκαλέσει επιδημίες και θανάτους στις προσφυγικές «αλάνες».

Πρώτη φορά μια χώρα και συγκεκριμένα μια κυβέρνηση έχει βολευτεί τόσο ξεδιάντροπα με την καραμέλα της κλιματικής αλλαγής για τα ανύπαρκτα ή πλασματικά έργα, για την ανύπαρκτη πρόληψη των καταστροφών, για τη μεγαλύτερη θνησιμότητα στην πανδημία κ.ο.κ.

Κι αν η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να δικαιολογήσει το ναυάγιο της Πύλου, το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη, τους αιφνίδιους θανάτους συλληφθέντων, τη δολοφονική βία, τις υποκλοπές, την άλωση Ανεξάρτητων Αρχών, του Τύπου και οσονούπω της ΕΜΥ, μην ανησυχείτε: Αυτά «συμβαίνουν και εις Παρισίους»!

Και όπως γράφτηκε σε ένα τραγικά εύστοχο τουίτ: @spigaro -Φωτιές είχε και ο Καναδάς -Πλημμύρες είχε και η Νέα Υόρκη -Πληθωρισμό/ακρίβεια έχει και η Τουρκία -Σιδηροδρομικά ατυχήματα έχει και η Αμερική -Ελλειμμα δημοκρατίας έχει και η Ουγγαρία -Μετανάστες σκοτώνουν και στην Ιταλία. Ναι, ρε μαλάκες, αλλά εμείς ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ!...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: