11.9.23

«Διαπλοκή - κακοτεχνίες PASS»...


Σκληρή κριτική στην φονική ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προστατεύσει την χώρα, την οικονομία και τον πληθυσμό από τους τεράστιους πλημμυρικούς κινδύνους που γνώριζε ήδη από το 2020 με το πέρασμα του Ιανού, ασκεί με σειρά αναρτήσεών του ο... ανεξάρτητος (διαγραφείς από τη ΝΔ) ευρωβουλευτής του Renew Europe Γιώργος Κύρτσος.

Επί ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ ζητούσε αντίδραση, εκκένωση σε διάστημα λίγων ωρών, αλλά τώρα χρειάζεται... μία εβδομάδα για να αντιδράσει ο "μηχανισμός" σε προειδοποιήσεις μετεωρολόγων και σε ακραία φαινόμενα», όπως σημειώνει.

Ταυτόχρονα, καυτηριάζει την «πανάκεια» Μητσοτάκη με τα PASS. Όπως γράφει χαρακτηριστικά, «Τα αναγκαία PASS. Καμένα PASS. Nομιμοποίηση αυθαιρέτων, δασικών καταπατήσεων PASS. Διαπλοκή,κακοτεχνίες PASS. Καταστροφή σιδηροδρόμου PASS. Έλλειψη αντιπλημμυρικής υποδομής PASS. Διάλυση περιφερειών PASS. Αδράνεια κομματικού κράτους PASS. Ξεχασμένες υποσχέσεις "Ιανού" PASS...».

«Ο δημοσιονομικός λαϊκισμός σπάει κάθε ρεκόρ», όπως τονίζει, με τις «δημόσιες επενδύσεις στο ελάχιστο, διαπλοκή, νομή της εξουσίας στο μάξιμουμ, η "λύση" στο οργανωμένο και ιδιοτελές χάος τα... PASS της καταστροφής».

Ανεξάρτητα από την υποχρέωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ζητήσει βοήθεια από τις Βρυξέλλες και της ΕΕ να ανταποκριθεί, τονίζει ο κ. Κύρτσος, «η βασική προσπάθεια είναι εθνική. Είναι ευρωπαϊκός κανόνας. Οι δημόσιες επενδύσεις να υπερδιπλασιαστούν. Οι ενεργειακοί, κατασκευαστικοί όμιλοι, οι τράπεζες, να φορολογηθούν, έχουν υπερκέρδη δισεκατομμυρίων», όπως θυμίζει.

Όπως υπογραμμίζει και αυτός, στις καταστροφές καθοριστική ήταν η συμβολή της υπερσυγκέντρωσης στις κατασκευές. «Το καρτέλ δεν ενδιαφέρεται για περιφερειακά έργα υποδομής. Προτιμά τα μεγάλα, "εύκολα" έργα. Όσο για τις περιφερειακές κατασκευαστικές, έχουν υποβαθμιστεί σε υπεργολάβους των "μεγάλων" που μοιράζουν το παιχνίδι. Αδιέξοδο».

Σημειώνεται ότι από τα άνω των 200 εκατ. κονδυλίων στην Ελλάδα μετά την καταστροφή του Ιανού, μόνο 3% έγινε αντιπλημμυρικά έργα, ενώ το 97% «φαγώθηκε» σε έργα οδοποιΐας...

Νωρίτερα ο ίδιος με άλλη ανάρτησή του σημείωνε ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης τα καρτέλ και οι τράπεζες παίρνουν, δεν δίνουν», ενώ σε τοπικό επίπεδο η αυτοδιοίκηση, αντί να είναι δύναμη ανάπτυξης, είναι «δύναμη «γαλάζιου» βολέματος στην Ελλάδα»...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: