11.9.23

Βαρύ κλίμα και για Κικίλια...

Προς ρεκόρ παραιτήσεων βαδίζει ολοταχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες ήδη δύο υπουργοί έχουν δει την πόρτα της εξόδου. Μετά τον Νότη Μηταράκη, σειρά πήρε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος παραιτήθηκε μετά από έξι ημέρες από τον τραγικό θάνατο του Αντώνη στον καταπέλτη του Blue Horizon...

 Μάλιστα δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν και νέες εξελίξεις καθώς το κλίμα για τον Βασίλη Κικίλια δεν είναι και το καλύτερο. Τη φημολογία που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία φούντωσε η απάντηση που έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο γενικότερων κυβερνητικών αλλαγών ή ενός ανασχηματισμού αλλά και πώς κρίνει και αξιολογεί το έργο του Βασίλη Κικίλια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: λέξη «Η "παραίτηση" δεν είναι μια άγνωστη λέξη, όπως συνέβαινε σε άλλα χρόνια και σε άλλες διακυβερνήσεις του τόπου. Το "όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά" είναι μια διαρκής διαδικασία, όπως είπα και πριν, η οποία, προφανώς, οδηγεί πολλές φορές και σε κάποιες αναπόφευκτες αποφάσεις».

Δηλαδή ο Παύλος Μαρινάκης όχι μόνο απέφυγε να στηρίξει τον Βασίλη Κικίλια, αλλά άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο απομάκρυνσής του.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με απόφαση του Κυριάκος Μητσοτάκης, νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Στυλιανίδης. Δηλαδή ο άνθρωπος που «κόπηκε» από τον πρωθυπουργό μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: