21.9.23

Στο επίκεντρο Τσίπρας και Πολάκης...


Μέσα σ’ ένα βαρύ και κυρίως πολωτικό κλίμα πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής. Μάλιστα η υποψήφια για ...την προεδρία του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας χθες το βράδυ στο Open κάλεσε για μία ακόμη φορά τον συνυποψήφιό της Στέφανο Κασσελάκη να πάρει θέση αναφορικά με επιθέσεις και πρακτικές «ανθρωποφαγίας» αλλά και για όσα υποστηρίζει κατά καιρούς ο Παύλος Πολάκης. Συγχρόνως παρουσίασε το εξώδικο που απέστειλε εις βάρος ιστοσελίδας αναφορικά με το sms που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του site απέστειλε προς τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να παραιτηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο επίκεντρο ο ... Τσίπρας

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ενοχλήσει στελέχη του κόμματος κυρίως από την πλευρά της Ομπρέλας που με δημόσιες δηλώσεις τους ζητούν να πάρει θέση για τις εξελίξεις ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. «Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να βγει μέχρι την Κυριακή και να κάνει μία δήλωση» ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης, άποψη που διατύπωσε με τα ίδια λόγια τα μεσάνυχτα στο Κόντρα Channel o Νίκος Φίλης ο οποίος αναφερόμενος στο διαβόητο sms σχολίασε πως έχουν περάσει έξι ημέρες και ότι «ο Τσίπρας έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να τα διαψεύσει δημοσίως». Εκτίμησε επίσης πως εάν ο πρώην πρόεδρος του κόμματος ήθελε να είναι υπέρ του Κασσελάκη θα το έλεγε δημόσια. 

Στο θέμα της κατά ορισμένους οφειλόμενης παρέμβασης Τσίπρα πήρε θέση όταν ρωτήθηκε και ο Νίκος Παππάς που έχει καταθέσει την υποστήριξή του συνοδευόμενη από κοινή δήλωση θέσεων προς τον Στέφανο Κασσελάκη. «Θεωρώ όσοι τον παροτρύνουν με τρόπο άγαρμπο να πάρει θέση αδικούν τον εαυτό τους και τον ίδιο και επίσης θεωρώ ότι η στάση του είναι ενδεδειγμένη» είπε χαρακτηριστικά.

Αχτσιόγλου: Να πάρει θέση ο Κασσελάκης για τις στοχοποιήσεις του Πολάκη

Η Έφη Αχτσιόγλου ζήτησε στη συνέντευξή της στο Open να μην υπάρχει προσωπική στοχοποίηση και ανθρωποφαγία στο κόμμα και κάλεσε τον έτερο διεκδικητή της προεδρίας κ. Κασσελάκη να πάρει θέση για τις προσωπικές στοχοποιήσεις-όπως είπε- του Π. Πολάκη. «Δεν γίνεται ένα κόμμα να πορεύεται με αυτόν τον τρόπο και πολύ περισσότερο να διεκδικεί την εξουσία. Να μην αναπαραχθούν παθογένειες του παρελθόντος. Ο Παύλος Πολάκης στοχοποιεί προσωπικά, όχι μόνο εμένα ακόμη και τον Νίκο Παππά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, είναι μία μόνιμη τακτική η οποία πρέπει να τελειώσει, να μπει ένα τέλος σ’ αυτόν τον κατήφορο. Γι’ αυτό ζήτησα από τον Στέφανο Κασσελάκη -τον οποίο ο κ. Πολάκης στηρίζει από την πρώτη μέρα με εντελώς εμφατικό τρόπο, είναι ο άνθρωπος στο πλευρό του, να καταδικάσει αυτές τις προσωπικές επιθέσεις. Θα ήταν ένα ελάχιστο δείγμα πολιτικού πολιτισμού».  Από την άλλη πλευρά δεν υπήρξε κάποια αντίδραση ωστόσο ο Π. Πολάκης έγραψε στο facebook: «Δεν τσιμπάω. Ματαιοπονείς».

Την ίδια ώρα και με αιχμή την συζήτηση για υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα ακόμη και πριν από τις εθνικές εκλογές ο Γιώργος Τσίπρας που υποστηρίζει την υποψηφιότητα Κασσελάκη ανέφερε: «Υπονόμευση υπήρξε και είναι σαφές. Κάποιοι ήθελαν να αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία του κόμματος».

Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης δεν έχει πολιτικό σχέδιο
Παράλληλες συζητήσεις έγιναν χθες και για το εάν υπάρχουν ένα ή δύο πολιτικά σχέδια στον δρόμο προς τις επαναληπτικές εκλογές. Η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι έχει συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, «ένα σχέδιο που μπορεί να νικήσει την δεξιά διακυβέρνηση» και τόνισε ότι «ο συνυποψήφιός μου δεν έχει πολιτικό σχέδιο τουλάχιστον δεν μας το έχει παρουσιάσει». Την ίδια άποψη υποστήριξε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα της κυρίας Αχτσιόγλου. Ως προς το εάν υπάρχει πολιτικό σχέδιο από την πλευρά Κασσελάκη θέση πήρε ο Νίκος Παππάς. «Υπάρχουν πολιτικά σχέδια τα οποία είναι διαφορετικά. Δεν πρέπει να το κρύψουμε . Ήταν η δημοκρατική μας αλήθεια. Είναι μία αλήθεια που έχει αναφανεί από το Συνέδριο του περασμένου χρόνου».

7.000 παλαιά μέλη επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους
Στο μεταξύ περίπου 7.000 είναι τα παλαιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που επικαιροποίησαν έως και χθες το απόγευμα τα στοιχεία τους ώστε να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου την ερχόμενη Κυριακή. Κάτι που σημαίνει ότι δικαίωμα ψήφου έχουν περί τα 155.000 μέλη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πει κανείς μετά βεβαιότητας πόσοι εξ αυτών θα προσέλθουν στις κάλπες.

Χθες το απόγευμα ο Διονύσης Τεμπονέρας απηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι στο εσωκομματικό τοπίο και «να αντιληφθούμε ότι από την Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί  στο κοινό μας κόμμα». Πρόσθεσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «δεν υπάρχουν ούτε φυτευτοί, ούτε προδότες και υπονομευτές. Θα είμαστε μαζί με διάθεση συμπόρευσης να καταθέσουμε λύσεις»...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: