5.9.23

«Βάλτε τέλος στη συρρίκνωση»...


Ψήφισμα των εργαζομένων για την απαξίωση της ΕΡΤ3...

Το παρακάτω ψήφισμα ενέκρινε η χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ3, όλων των ειδικοτήτων:

"Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, εδώ και καιρό έχουμε εκφράσει την... έντονη ανησυχία μας για την συνεχή και συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση της φυσιογνωμίας, του προγράμματος και του προσωπικού του τηλεοπτικού μας καναλιού.

Σήμερα συντασσόμαστε με σθένος κατά των αποφάσεων της διοίκησης για την αλλαγή του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3.

Δηλώνουμε αντίθετοι με την κατάργηση των δύο καθημερινών δελτίων ειδήσεων γενικού περιεχομένου, των μοναδικών που παράγονται και εκπέμπονται πανελλαδικά από τη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν αντισταθμίζεται από το σχεδιασμό που έγινε για ένα ημίωρο δελτίο περιφερειακών ειδήσεων και ένα 15λεπτο ένθετο περιφερειακών ειδήσεων στο ΕΡΤNEWS.

Απαντάμε στους ισχυρισμούς της διοίκησης περί "αναβάθμισης", ότι η συνεχιζόμενη δραματική μείωση του συνολικού χρόνου παραγόμενου ενημερωτικού και άλλου προγράμματος από την ΕΡΤ3 και η μετατροπή της σε ανταποκριτικό γραφείο του ΕΡΤNEWS, υπονομεύει έμπρακτα την ίδια την ύπαρξη του τρίτου καναλιού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προσβάλοντας παράλληλα την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.

Κοινή μας θέση είναι ότι το ΕΡΤNEWS δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για τη βίαιη συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ3, για την υποβάθμιση του ρόλου της σε δορυφορικό πάροχο περιορισμένου ειδησεογραφικού περιεχομένου και για την ουσιαστική κατάργηση της οργανωτικής υπόστασης της.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, καλούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ να ανακαλέσει άμεσα τις αποφάσεις για το ειδησεογραφικό πρόγραμμα της τηλεόρασης, να σταματήσει τώρα τη συρρίκνωση του ενημερωτικού περιεχομένου και να επαναφέρει τον πλήρη ενημερωτικό χαρακτήρα του τηλεοπτικού καναλιού μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: