15.9.23

Πρόκληση Άδωνη...


Οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν γιατί είναι καλό το νομοσχέδιο...

Παρότι αναγκάστηκε να μαζέψει τη διάταξη για τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου αλλά και να τροποποιήσει τη διάταξη για την ποινικοποίηση της παρεμπόδισης των απεργοσπαστών ως προς το πρόστιμο, υπό το βάρος αντιδράσεων, ο... υπουργός Εργασίας Άδωνης Γεωργιάδης επιμένει αλαζονικά και προκαλεί το εργατικό κίνημα.

Είπε χθες στη Βουλή, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όπου ξεκίνησε η επεξεργασία επί της Αρχής του σχεδίου νόμου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019, ότι «είναι πάρα πολύ υπέρ των εργαζομένων το νομοσχέδιο» και ότι «το γεγονός ότι δεν εξεγείρονται εργαζόμενοι και το υποστηρίζουν, πάει να πει ότι η άποψη μου είναι η ορθή».

Έστρεψε μάλιστα τα βέλη του κατά των δημοσιογράφων που στηλιτεύουν το νομοσχέδιο επειδή, όπως υποστήριξε, εργάζονται σε περισσότερα από ένα ΜΜΕ. «Οι πρώτοι υποκριτές είναι αυτοί που γράφουν τα άρθρα», είπε.

Υποστήριξε μάλιστα ότι με την εξαήμερη εργασία, τις κατά παραγγελία συμβάσεις και τη δουλειά σε δυο εργοδότες για 13 ώρες την ημέρα, λύνονται «πράγματα που ισχύουν στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και τα οποία γίνονταν παράνομα», φέρνοντας παραδείγματα «εξτραδάκια» που δίνονται «μαύρα» και τώρα θα γίνουν «λευκά».

Εκβιασμός υπό την προειδοποίηση της παραπομπής

Μάλιστα πέταξε το μπαλάκι στην αντιπολίτευση να ψηφίσει τουλάχιστον τα άρθρα που αφορούν την Οδηγία της Ε.Ε., επειδή λέει η χώρα απειλείται με παραπομπή απ' την Κομισιόν.

«Δεν διανοούμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα κόμματα που υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, δεν θα ψηφίσει τουλάχιστον τα άρθρα της Οδηγίας, καθώς είναι υποχρεωτικής υιοθέτησης από τα κράτη- μέλη, αντιθέτως θα παραπεμφθούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο». 

Και πρόσθεσε πως «ήδη υπήρξε προειδοποιητική επιστολή παραπομπής, αλλά ο λόγος που δεν παραπεμφθήκαμε είναι γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Αύγουστο και θα έχει ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο και έτσι σταμάτησε η διαδικασία παραπομπής της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Για όλους αυτούς τους λόγους, το αίτημα απόσυρσης του νομοσχεδίου είναι λάθος»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: