Το σχέδιο απονέκρωσης της ΑΔΑΕ με σκοπό τον ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο και αυτής της Αρχής για να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών έβαλε στο επίκεντρο της συζήτησης της Ολομέλειας της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη φαστ-τρακ διαδικασία που εκκίνησε η κυβέρνηση για την αντικατάσταση των μελών της.
Όπως... αναφέρει σε δημοσίευμά του το documentonews.gr, o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποκαλύπτοντας την ευθεία σύνδεση της πρωτοβουλίας αυτής με το σκάνδαλο των υποκλοπών: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση για τη δημοκρατία και τους θεσμούς» και για αυτό προχωρά «γαλάζιο» πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ μέσω της αυριανής Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για «μία ακόμα… σύμπτωση στην υπόθεση των υποκλοπών που ταλανίζει την πατρίδα μας».
«Ενώ, λοιπόν, η συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι την Παρασκευή, μαθαίνουμε πριν από λίγο στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι έρχεται αιφνιδιαστικά η αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ» υπογράμμισε. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλες «συμπτώσεις» του παρελθόντος όπως η διπλή του παρακολούθηση από την ΕΥΠ και το Predator και η μεθόδευση της πρώτης να μην παραδώσει τον φάκελο της παρακολούθησής του στην ΑΔΑΕ, υπενθύμισε.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «μια επικίνδυνη κυβέρνηση για τη δημοκρατία και τους θεσμούς», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και εξήγησε ότι οι τελευταίες μεθοδεύσεις αποσκοπούν στο να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του στενού του περιβάλλοντος για τη «δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών».
Η προσπάθεια Σκρέκα να «τα μαζέψει»
Πιστός στο κυβερνητικό αφήγημα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας απάντησε ότι η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ «έχει λήξει», ενώ για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά με την ΑΔΑΕ υποστήριξε «είχατε ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Βουλής», αποκαλώντας τη μια «διαδικαστική κατάσταση» για να υποβαθμίσει τη σημασία και τη σκοπιμότητά της.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία πρέπει να λογοδοτήσει για το επιτελικό παρακράτος, καθώς πρόκειται για μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τους θεσμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου