16.9.23

«Ήξεραν την κατάσταση του Αντώνη, επέλεξαν να τον σκοτώσουν»...



Η οικογένεια του Αντώνη Καργιώτη, που δολοφονήθηκε ενώ προσπαθούσε να μπει στο πλοίο Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά, ζητά δικαίωση για τον θάνατό του, δήλωσε ο δικηγόρος της, Μάνος Δρακωνάκης. Όπως είπε, το πλήρωμα του πλοίου «ήξερε για την κατάσταση του Αντώνη Καργιώτη, αλλά επέλεξε να τον σκοτώσει»...

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος της οικογένειας Καργιώτη, επισήμανε ότι ο θάνατος του Αντώνη «προήλθε από πολλά λάθη, από πολλές λάθος κινήσεις και παραλείψεις από έμπειρο προσωπικό ενός πλοίου. Για μένα είναι ένα πράγμα ανεπίτρεπτο».

Όπως σημείωσε, «η οικογένεια τού είχε ενημερώσει, όπως είπε, ενώ αντί να δείξουν περαιτέρω προσοχή όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αντιθέτως σκότωσαν το παιδί αυτό». Πρόσθεσε ότι  το πλήρωμα γνώριζε για την κατάσταση του Αντώνη, ωστόσο «αντί να δείξουν τη δέουσα προσοχή, επέλεξαν να τον σκοτώσουν, ρίχνοντάς τον από τον καταπέλτη του πλοίου».
«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το πλοίο κατέπλευσε με ανοιχτό καταπέλτη. Όταν ο καπετάνιος ενημερώθηκε, συνέχιζε να φεύγει, κάτι το οποίο αν αληθεύει, αντιλαμβάνεστε την υπευθυνότητα της κίνησης του καπετάνιου», σημείωσε ο Μάνος Δρακωνάκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αντώνη, ο υποπλοίαρχος και ο λοστρόμος του πλοίου έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακρίτρια, σχετικά με την προφυλάκισή τους.

Στους δύο κατηγορούμενους για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο είχε επιβληθεί προσωρινά κατ’ οίκον περιορισμός, μέχρι το δικαστικό συμβούλιο να πάρει την απόφαση για το αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: