11.9.23

Και είναι ακόμα πρωθυπουργός!...


Θανάσης Καρτερός

Έλεγε ο Μητσοτάκης προεκλογικά στο Μαρούσι: Θα μάθουμε από τα λάθη μας και θα προχωρήσουμε μπροστά, αλλά ο δρόμος είναι ένας. Και τον δρόμο της προκοπής για την πατρίδα, τον δρόμο της ισχυρής και ασφαλούς Ελλάδος, τον δρόμο μιας Ελλάδος η οποία θα αποκτήσει επιτέλους σε όλες της τις εκφάνσεις ένα... κράτος το οποίο θα προστατεύει τους πολίτες, αυτό τον δρόμο μόνο η μεγάλη μας παράταξη, η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να τον εγγυηθεί.

Ύστερα ήρθαν οι δολοφόνοι από την Κροατία. Οι φωτιές με δεκάδες θύματα και αθεράπευτα οικολογικά τραύματα. Και τώρα οι πλημμύρες με άγνωστο ακόμα αριθμό νεκρών και ανυπολόγιστες καταστροφές. Εικόνες ολέθρου. Τραγωδία, απόγνωση, θάνατος. Αλλά το τρανζίστορ εξακολουθεί να παίζει τ’ αμερικάνικα: Η κλιματική κρίση, το πυρονέφος, η πρωτοφανής βροχόπτωση, τα ίδια και χειρότερα στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία.

Λεξούλες που φυτρώνουν στη λάσπη: Αποκαλύφθηκαν κενά του κρατικού μηχανισμού. Τα ακραία φαινόμενα μας ξεπερνούν και πρέπει να προσαρμοζόμαστε συνεχώς. Μετά τον πρώτο στόχο, που είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να καταστήσει σαφές ότι θα υπάρξουν γρήγορες διαδικασίες παντού, σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα. Τόσο τα σχέδια αποκατάστασης όσο και τις αποζημιώσεις. Θα είμαστε δίπλα σε όποιον δοκιμάζεται. 

Ήξεραν βέβαια ότι έρχονται ραγδαίες βροχοπτώσεις. Τους είχαν εγκαίρως τραβήξει από το μανίκι οι μετεωρολόγοι. Τους είχε εδώ και χρόνια τραβήξει το αυτί η Κομισιόν, γιατί άφησαν τη χώρα ανοχύρωτη στις πλημμύρες. Τη Θεσσαλία, ιδιαίτερα. Αλλά ήταν απασχολημένος με άλλα ο Μητσοτάκης. Με τα Ραφάλ, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την είσοδο επενδυτών στα νοσοκομεία. Και τώρα παριστάνει πάλι τον ανήξερο. Και θα δούμε ποιος υπουργός θα την πληρώσει.

Δεν πρόκειται πια για επικοινωνία. Για προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες του, να τις φορτώσει σε άλλους, να διασώσει, όπως γράφουν τα εξαπτέρυγα, το πολιτικό του κεφάλαιο. Πρόκειται για απάτη σκαστή και αποδεδειγμένη. Ο τύπος κοροϊδεύει νεκρούς και ζώντες. Με τη συνενοχή των μεγάλων μαγίστρων της ενημέρωσής μας πουλάει εικονίτσες, παραμύθια και μαύρη διαφήμιση του εαυτού του. 

Αυτός βέβαια φταίει για το χάλι των αντιπλημμυρικών στη Θεσσαλία, ιδιαίτερα μετά τον «Ιανό». Για το ξεχαρβάλωμα του κρατικού μηχανισμού. Για την απουσία του στρατού τις πρώτες κρίσιμες ώρες. Για τον ωχαδερφισμό απέναντι στις ντιρεκτίβες της Κομισιόν. Για το τσούρμο υπουργών που ασχολείται ο καθένας σε ποιον θα φορτώσει τον μουτζούρη. Και για την απάτη που έγινε πολιτικός λόγος. Ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες! Και είναι ακόμα πρωθυπουργός!! Θα τον πιστεύατε ακόμα και αν σας έλεγε την ώρα;...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: