27.9.23

Ο Κασσελάκης που ρισκάρει...


...και οι αναταραχές στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ...

Τελικά αποδεικνύεται άνθρωπος των μεγάλων ρίσκων ο Στέφανος Κασσελάκης. Αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς το ότι πρότεινε «επιταγή εν λευκώ» για ένα σημαντικό πολιτικό αξίωμα σε μία … «υπονομεύτρια».

Ο λόγος προφανώς για την Έφη Αχτσιόγλου με την... οποία συναντήθηκε στην Βουλή χθες το μεσημέρι. Αν και ο ίδιος στην προεκλογική περίοδο τήρησε τα προσχήματα, είναι πασι-γνωστο ότι οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελακη, ανάμεσά τους και επώνυμα στελέχη, είτε άφηναν υπονοούμενα είτε έλεγαν ευθέως πως η πρώην υπουργός Εργασίας υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα.

Ως εκ τούτου αν όντως έχει τέτοιες συνήθειες προφανώς θα υπονόμευε και τον επόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο μάλιστα αναμετρήθηκε προεκλογικά.

Τι γίνεται στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως κάτι συμβαίνει στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ; Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο διαδίκτυο, οι ανακοινώσεις αποχωρήσεων μελών ή στελεχών τοπικής εμβέλειας δεν είναι καθόλου σπάνιες. Με αιτιολογία την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη και την πορεία που παίρνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έως στιγμής δεν φαίνεται να έχει αξιολογηθεί η έκταση του φαινομένου. Ούτε είναι γνωστό το αν συμβαίνει σε τέτοια κλίμακα ώστε να συνιστά γενικευμένο πολιτικό ζήτημα. Αξίζει πάντως να το παρακολουθήσει κανείς.

Αποχωρήσεις με νόημα

Πρωτοπόρα είναι τα Χανιά στις εξελίξεις στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Πέρα από το ότι είναι τόπος καταγωγής του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται και “πεδιο”,  που ακούγονται οι πρώτες “μπαλωθιές” με αποχωρήσεις. Ήδη, καταγράφηκαν παραιτήσεις στην διοίκηση της Νομαρχιακής, ενώ περίπου 15 τοπικά στελέχη έστειλαν τις σχετικές επιστολές παραίτησης.

Το κλίμα, παρά τη μεγάλη πλειοψηφία, που πήρε κι εκεί, ο Στέφανος Κασελάκης είναι βαρύ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στα Χανιά, που “γεννούν” εξελίξεις, όπως αναφέρεται από αρμόδια χείλη, “συνωστίζονται” οι εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες Σταθάκη – Πολάκη, που βρέθηκαν, (πώς αλλιώς άλλωστε…) σε άλλα στρατόπεδα...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: