8.9.23

Ζουν ανάμεσά μας…


Παλιά λέγαμε ότι σε αυτή τη χώρα που ζούμε, πάντα κάτι γίνεται και δεν βαριόμαστε ποτέ. Τώρα έχουμε καταντήσει -σε αυτή τη χώρα που ζούμε- πάντα κάτι να γίνεται που να μας θλίβει. Σχεδόν καθημερινά.

Εχουμε τους αρνητές π.χ. του εμβολίου ή της νέας ταυτότητας, δηλαδή τους αρνητές της... λογικής. Εχουμε τους αυτόκλητους «υπερασπιστές» της ελληνικής γης, δίχως κανείς να τους το ζητήσει. Εχουμε τους κάθε λογής φασίστες του πληκτρολογίου και της πραγματικής ζωής, που αν δεν συμφωνείς με την (παράλογη συνήθως) άποψή τους, να πας να ψοφήσεις καλύτερα. Και το εννοούν κυριολεκτικά.

Ανθρωποι χωρίς παιδεία, χωρίς βάσεις, χωρίς μυαλό. Οχι απλά γραφικοί για να γελάμε και να περνάει η ώρα, αλλά επικίνδυνοι. Και ο κόμπος πια έφτασε στο χτένι. Βλέπεις το προχθεσινό βίντεο από το λιμάνι του Πειραιά και απλά χάνεις τα λόγια σου. Δεν έγινε κάποιο ανθρώπινο λάθος, δεν ήταν κάποια -έστω- εγκληματική αμέλεια. Ηταν μια κτηνωδία. Ανευ λόγου και αιτίας πραγματικά. Οπως κάποτε εκείνος ο ελεγκτής του λεωφορείου (φοβερή εξουσία, μεγάλε…) που ώθησε τον πιτσιρικά που δεν είχε το εισιτήριο του 1,20 ευρώ να πηδήξει έξω και να σκοτωθεί. Οπως ο άλλος ο… αψύς ο Κρητικός, που πυροβόλησε τον σύντεκνο, επειδή του έκανε προσπέραση με το αμάξι. Ζουν ανάμεσά μας…

Οχι οι 4-5 που αναφέρονται παραπάνω, αλλά όλοι αυτοί που η αμάθεια τους οδηγεί σε θεωρίες… επιστημονικής φαντασίας, που το μίσος (γιατί άραγε;) τους ωθεί σε πράξεις έξω από κάθε πλαίσιο νόμου και λογικής.

Δεν είναι η πλειονότητα, αλλά όπως φαίνεται είναι πολλοί. Χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια. Που έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με μένα και με σένα. Το ίδιο ακριβώς δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Δυστυχώς όλοι αυτοί κάνουν και παιδιά. Που με τα -ανύπαρκτα- εφόδια που εισπράττουν από το σπίτι τους, με όλα τα λάθος μηνύματα που λαμβάνουν καθημερινά, μεγαλώνοντας γίνονται ίδια και χειρότερα. Σκατά δηλαδή…

Ευθύμης Ασημακόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: