5.9.23

Τελευταίο τεστ, θετικό...


Το τελευταίο τεστ πριν από τη μεγάλη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την εκλογή προέδρου, την ερχόμενη Κυριακή, αποδείχθηκε θετικό και ελπιδοφόρο. Το Διαρκές Συνέδριο του Σαββάτου ήταν μια επιτυχής διαδικασία και τα συμπεράσματα που εξάγονται επιτρέπουν αισιοδοξία. 

Παρά τους εντυπωσιακούς τίτλους που... προεξοφλούσαν σφαγές, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, συγκρούσεις χωρίς αρχές, θανατερή διαπάλη μηχανισμών, το συνέδριο διεξήχθη σε παραγωγικό και συντροφικό κλίμα. Παρά τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., την παραίτηση Τσίπρα, τη συνολική κατήφεια που επικρατεί στον χώρο, η συμμετοχή των συνέδρων, η οποία αντανακλά και την κομματική βάση, ήταν αθρόα. 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η αίθουσα που επιλέχθηκε αποδείχθηκε πολύ μικρή, με αποτέλεσμα, έπειτα από καιρό, σε διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να μην πέφτει καρφίτσα.

Οι πέντε υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου ξεδίπλωσαν αναλυτικά το σχέδιο, τις προτάσεις και τη φιλοσοφία τους σε ένα σώμα που παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον, χειροκροτούσε, προβληματιζόταν. Που συζητούσε μετά, στα πηγαδάκια, τις ομιλίες των υποψηφίων χωρίς κόντρες και εντάσεις, αλλά σε βάθος και με κοινό παρονομαστή την αγωνία για το μέλλον του κόμματος.

Η ερχόμενη Κυριακή, πιθανόν και η επόμενη, θα είναι σημαδιακές για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θα αναδείξει νέο ή νέα πρόεδρο, που θα έχει να επωμιστεί και το τεράστιο βάρος της αυτόματης σύγκρισης με τον Αλέξη Τσίπρα, που επί δεκαπέντε χρόνια έγινε ταυτόσημος με τον ΣΥΡΙΖΑ, και θα πρέπει -επίσης τιτάνιο καθήκον- να διατάξει άμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών που ακολουθεί.

Περιθώριο επανάπαυσης δεν υπάρχει...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: