24.9.23

Κάθειρξη σε Γάλλο ράπερ για φόνο στο Παρίσι...

Σε 12 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Γάλλος ράπερ MHD για συμμετοχή στην δολοφονία ενός νεαρού άνδρα στο Παρίσι το 2018. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης 18 ετών για τον ράπερ Πέντε ακόμα κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι με ποινές κάθειρξης μεταξύ 10 και 18 ετών για έναν καυγά μεταξύ αντίπαλων συμμοριών, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ενώ άλλοι άνδρες αθωώθηκαν. 

Ο... MHD, κατά κόσμον Μοχάμεντ Σίλα, όπως και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες, δήλωσε αθώος αρνούμενος ότι βρέθηκε στο σημείο του φόνου. Όμως, μάρτυρες τον αναγνώρισαν από το κούρεμα του ή ένα φούτερ Puma, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. 
 
Το έγκλημα έγινε το βράδυ της 5ης Ιουλίου 2018 όταν το 23χρονο θύμα χτυπήθηκε από μια μαύρη Mercedes και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από περίπου δώδεκα άτομα στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. 

Το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και καμένο σε πάρκινγκ μια μέρα μετά. Ο γνωστός ράπερ αφέθηκε ελεύθερος μετά από ενάμιση χρόνο κράτησης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν και κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ. 

Μετά τη χθεσινή ετυμηγορία, θα επιστρέψει στην φυλακή Δικηγόρος της οικογένειας του θύματος χαιρέτησε την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: