2.9.23

Εφ. Αχτσιόγλου: Είμαστε με τους πολλούς, όχι με όλους, όχι με την ολιγαρχία...


Με την ομιλία της Έφης Αχτσιόγλου ξεκίνησαν οι ομιλίες των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, στο ολοήμερο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.

Η πρώην υπουργός ξεκίνησε λέγοντας πως... «η δυστοπία δεν μπορεί να ειναι η κανονικότητα» και έδωσε το ιδεολογικό στίγμα της επόμενης ημέρας λέγοντας «είμαστε με τους πολλούς, όχι με όλους, όχι με την ολιγαρχία» απευθύνοντας κάλεσμα «να είμαστε παντού όπου δίνονται οι μαχες».

Μίλησε για κράτος στην υπηρεσία του κοινωνικού. «Αυτό θέλουμε για το καλό της κοινωνίας. Κράτος στρατηγό, στην υπηρεσία των πολιτών», είπε.


Έβαλε στην ατζέντα της ιεράρχησης τη δημόσια υγεία, την παιδεία, τη διαφάνεια, «χωρίς άβατα, χωρίς ασυλίες». Καταδίκασε το μονοπάτι του υπερτουρισμοού και της καταστροφής της φύσης καλώντας να αλλάξουμε ριζικά το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο να «διευρύνουμε την παραγωγική βάση και τις δημόσιες υποδομές».

Μίλησε ακόμα για τις δυο αντιλήψεις που «συγκρούονται στη χώρα» στον κόσμο της εργασίας και έθεσε ως προτεραιότητα την «προστασία των εργαζομένων».

Έβαλε ψηλά στην ατζέντα την καθημερινή μάχη για τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα λέγοντας πως «δεν ειναι πολυτέλεια το δικαίωμα στη ζωή» και είπε «όχι στο φόβο» που ζουν οι πολιτες καθημερινά.

Υπερασπίστηκε τον Στέφανο Κασσελάκη που έγινε δέκτης ομοφοβικών επιθέσων λέγοντας «θα μας βρουν όλους απέναντι».

Συνέχισε λέγοντας πως «πολιτική σημαίνει επιλογές και συγκρούσεις και έβαλε μπροστά τους άξονες για ένα κόμμα της νέας εποχής, με δομές και λόγο στα μέλη, ένα κόμμα ευθύνης για την αριστερή εναλλακτική λύση».

Έδωσε το σύνθημα για τη βραδιά των ευρωεκλογών που «πρέπει να γίνει η βραδιά που θα δώσει χωρο για μια ευρωπη δημοκρατική με ειρήνη» χωρίς «καμία έκρηξη τοξικής αρρενωπότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: