12.9.23

Όταν οι «αποζημιώσεις» γίνονταν με τσάντες...


«Έτσι γυρίσαμε το παιχνίδι και πήραμε τις εκλογές του 2007»...

Αποζημιώσεις χωρίς γραφειοκρατία, είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης για τις καταστροφές από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Άρα εννοεί ταχύτατα. Αλλά αν είναι η ταχύτητα με την οποία έγιναν οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τον Ιανό, τρία χρόνια πριν, ασ’ το καλύτερα.

Ούτε βέβαια να είναι, σε... καμιά περίπτωση, «αποζημιώσεις» με χρήματα σε τσάντες. Με εξαγορά ψήφων δηλαδή, όπως έγινε το 2007 στην Ηλεία και όπως χωρίς δισταγμό, και γελώντας, αποκάλυψε πέρσι ο δήμαρχος Σπάρτης, ο Πέτρος Δούκας (φωτο), σε σύσκεψη που είχε γίνει παρουσία τού τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού. Απευθυνόμενος στον τελευταίο ο δήμαρχος είπε με κυνισμό που σκοτώνει:

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε (...) Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι»

Η αντίδραση

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε στις αποκαλύψεις Δούκα, για τις οποίες ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας». Ο δήμαρχος διαγράφηκε από το κόμμα και ο Σπήλιος Λιβανός –που δεν αντέδρασε σε όσα ομολογήθηκαν παρουσία του– παραιτήθηκε από το υπουργείο. 

Η διαγραφή του Πέτρου Δούκα ανακλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και στις εκλογές του Οκτωβρίου είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης...

harddog-sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: