9.9.23

Και ελικόπτερο Απάτσι στα λασπόνερα...

ΒΙΝΤΕΟ: Ρυμουλκούν τα ελικόπτερα μέσα στην πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο...
Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η ανακοίνωση που έβγαλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) μετά την αποκάλυψη ότι «βυθίστηκαν» ελικόπτερα στο στρατόπεδο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο του Βόλου εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel. Το ΓΕΣ σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, έκανε λόγο για ελικόπτερα που έχουν «χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών»...

Ωστόσο, φωτογραφίες που δημοσίευσε το documentonews.gr, δείχνουν πανάκριβα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι να κολυμπάνε επίσης στο νερό.

 Παράλληλα φαίνονται ελικόπτερα Χιούι με προστατευτικά καλύμματα στις εξατμίσεις και άλλα μέρη τους.

ελικόπτερο πλημμύρα
(documentonews.gr)

Την ίδια στιγμή στο φόντο της φωτογραφίας που δημοσίευσε το documentonews.gr, φαίνεται το κτήριο του 307 Εργοστασίου Βάσης ελικοπτέρων. Πρόκειται για εργοστάσιο με ηλεκτρονικά υλικά δεκάδων εκατομμυρίων και πολύ ευαίσθητο υλικό. Το ερώτημα είναι αν έχει πλημμυρίσει και αυτό και κατά πόσο έχει καταστραφεί το υλικό.

ΒΙΝΤΕΟ: Ρυμουλκούν τα ελικόπτερα μέσα στην πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο

Στο βίντεο φαίνονται στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να σπρώχνουν με τα χέρια ένα στρατιωτικό ελικόπτερο ώστε να απομακρυνθεί από τη λίμνη στην οποία είχε μετατραπεί η πίστα.

Στα δεξιά και τα αριστερά της εικόνας μπορεί κανείς να δει μάλιστα σειρές δεκάδων ελικοπτέρων να παραμένουν βυθισμένα μέσα στα νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιοι μετακινούν τα ελικόπτερα χρησιμοποιώντας ρυμουλκά και γερανούς καθώς είναι άγνωστο αν είναι ασφαλή για να πετάξουν έστω και σε μικρή απόσταση ώστε να απομακρυνθούν από τη λίμνη της πίστας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: